От х:

Днес в x:

Хасковското училище „Св. Паисий Хилендарски“ чества патронен празник

    Хасковското училище СУ „Св. Паисий Хилендарски“ чества патронен празник. По този повод се проведоха така наречените „Паисиеви дни“. Честванията започнаха от началото на седмицата, но днес бе кулминацията, ознаменувана с кратко тържество.

    Тази сутрин ученици от шестите класове изнесоха рецитал и поднесоха цветя пред паметника на народните будители, намиращ се в градинката до Младежкия център в Хасково. Своята почит към будителите отдадоха и учители от училището.

    „Тъй като тази година се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, тя е малко по-различна за нашето училище“, сподели педагогическият съветник на училището Мария Кунчева. Тя каза, че през седмицата са проведени редица събития, посветени на патрона на училище. Малко по-късно днес беше организирано образователно състезание в училището, именувано „Стани богат на знания“.

    През тази седмица бе проведена инициатива Ден на ученическото самоуправление, в което учениците от Ученическия съвет влязоха в ролята на учители, директор, заместник-директори. Освен това бе направено благотворително събитие – базар в подкрепа на дете, нуждаещо се от лечение. Своят принос в инициативата дадоха не само учениците, но също техните родители и учители, които съвместно организираха кулинарната инициатива на тема „Национална кухня“.

    Ученици от четвъртите класове пък разказаха на първокласниците кой е Паисий, какво е направил за българското общество този велик възрожденец. „Ако не беше Паисий, нямаше да я има България“, заключи Мария Кунчева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини