От х:

Днес в x:

Областната тристранка – на шест месеца

Минимум на шест месеца ще бъде свикван учреденият днес Областен съвет за тристранно сътрудничество /ОСТС/, като всеки един от членовете му ще може да го свиква на извънредни заседания по наболели проблеми, информираха от областната администрация. Това гласуваха днес учредителите на съвета в Хасково. Заседанието води областният управител Румен Данев, който е и председател на новата структура за социален диалог между представители на държавата, синдикати и работодатели.

Представители на местно ниво на тези три страни днес приеха правилник за функционирането на съвета. Според него ОСТС ще обсъжда и ще взема решения по въпросите на здравословните и безопасни условия на труд, заетостта, безработицата, общественото и здравно осигуряване доходите и жизненото равнище, трудови и социални конфликти и др. Също така ОСТС ще координира работата на областно равнище по програми, отнасящи се до въпросите на социалния диалог, с национално и международно финансиране, в които участват всички представени в съвета страни.

Заместник председател на ОСТС е зам.-областният управител Румяна Въчева. В състава на формированието влизат още представители на синдикати, организации на работодатели, както и представители Областна администрация и на териториалните поделения на съответните министерства.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини