От х:

Днес в x:

Нови пратки на скрита валута са засечени на границата при „Капитан Андреево“

За два поредни случая на разкрита недекларирана валута на граничния ни с Турция пункт „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „ Митници“.

Общата равностойност на валутната контрабанда е близо 430 000 лева. Парите са открити в два товарни автомобила, излизащи от страната на 26-и и на 28-и септември.

Камионите са с турска регистрация и са пътували към южната ни съседка от Швейцария и Нидерландия.

По метода „анализ на риска“ на камионите е направена щателна митническа проверка.

150 650 евро са открити в арматурното табло в шофьорската кабина на единият от тях на 28-и септември. В пътуващия по-рано камион, на същото място, са намерени скрити 68 500 евро. Той се е движел в посока от Нидерландия през България за Грузия.
По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Хасково -Териториално отделение – Свиленград.

Водачите на двете превозни средства, които са турски граждани, са привлечени като обвиняеми за това, че не са декларирали писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери – общо за двата случая в размер на 428 619 лева.
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини