От х:

Днес в x:

Искат спиране на ТЕЦ "Марица 3" за 48 часа

За временно спиране за 48 часа на мощностите на димитровградската Топлоелектрическа централа ТЕЦ  "Марица 3" настоява  Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Съобщението е публикувано на официалната страница на Инспекцията.

 Причина за крайната мярка е изпускане на неорганизирани емисии от сградата на котелното помещение, които се регистрират през последните дни. Исканата мярка стъпва на чл. 73 от Закона за енергетиката и установени нарушения на екологичното законодателство по Закона за опазване на околната среда.

От РИОСВ е изпратено писмо до Електроенергийния системен оператор за разпореждане и прекъсване на производството на електрическа енергия на оператора.

Автоматичната измервателна станция  "Раковски" в събота отчете във времето от 9 до 13 часа превишения на пределно допустимата средночасова концентрация на серен диоксид във въздуха на Димитровград. Най-сериозните стойности бяха отчетени в 10 часа. Тогава уредите са отбелязали  2002,4 микрограма на куб.м. при средночасова норма 350 микрограма на кубик.

От енергийното дружество настояха, че проблемът не в тяхното производство. В късния следобед на деня обаче  ТЕЦ "Марица 3" прекрати работата на горивната си инсталация.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини