От х:

Днес в x:

Три села в Хасковска община са с икономично осветление

Три села в хасковска община-Въгларово, Гарваново Клокотница и кв. „Болярово“ са вече с икономично осветление. На тяхна територия е извършена подмяна на съществуващите улични осветителни тела със съвременни енергийно ефективни светодиодни осветителни лампи. Те са с инсталирани системи за управление, контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия за улично осветление. Изградени са и съоръжения за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници за нуждите на външното осветление.

Подмяната е направена по проекта на община Хасково за близо 810 хил.лв., който се изпълнява в партньорство с Асоциацията „Интернейшънъл девелопмънт Норуей “ от Норвегия.
 
Очакваният ефект е потреблението на ток е то да падне с 80 % или с 533 мегавата на година. Това е с еквивалент 629 т. спестени въглеродни емисии годишно. 
 
Днес стартира двудневната среща в Хасково по експертен обмен. На него присъстваха инж. Петя Нешева от Агенцията за устойчиво енергийно развитие, екипа на проекта от община Хасково, Андерс Столан – консултант и представител на партньора по проекта и представители на населените места, където се изпълнява той, както и на учебни заведения от общината.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини