От х:

Днес в x:

Пускат ежедневни патрули в квартал „Македонски“ заради сигнали за тормоз от тежки камиони

    Жители на няколко малки улички в кв. “Македонски” в Хасково пропищяха от зулумите, които причиняват шофьори на огромни ТИР-ове, опитвайки се да преминат през тесните пространства там. Скъсани жици и изпочупени клони остават след тях. Хората се притесняват дори за къщите си. Днес те станаха свидетели на поредната такава ситуация и успяха да подадат навреме сигнал до местните власти. По наредбата за опазване на обществени ред големите камиони нямат право да минават през кварталите, коментираха от Общината.

    Малко преди обед днес обаче се случи поредната подобна ситуация. Огромен камион тръгва по ул. „Барикада“. Тя е тясна и къса, само 11 адреса и се пресича от други малки улици -“Волга“ и „ Нешо Брайков“. На един от тесните завои камионът се заклещва. Съседите успяват да документират ситуацията и звънят в полицията, тъй като имат указания при предходната такава ситуация преди седмица, как да постъпят при нов случай. Направени са клипове и снимки, а патрул на Общинска полиция идва на място и извежда камиона от тесните улички. Шофьорът обяснил пред патрула, че се е объркал. Местните хора обаче са категорични, че са го предупредил, че няма да успее да мине по маршрута, който си е избрал. Той е нарушител и ще бъде глобен за унищожаване на общинска собственост. Проверката на място е показала, че има счупени тротоари и плочки, както и големи клони от дърветата, които са разчистени веднага от хората от квартала, но сами по себе си също представляват опасност на пътя, ако останат след подобен опит за преминаване, коментират властите.

    Хората, които живеят в този район са чести свидетели на неприятни ситуации, в които големи камиони рушат тротоари, чупят клони на дърветата и дърпат опасно жици.

    Само преди седмица е имало такава ситуация. Тогава обаче, изпаднали в паника местните не успели да направят снимки, но пък успели да запомнят номера на камиона, който бил с пловдивска регистрация. След подаден сигнал до Общината е извършена проверка, нарушителят издирен и глобен.

    Ситуацията обаче се повтаря и хората, дори се опасяват за домовете си. Таня, чиято къща е на ъгъла на улиците „Нешо Брайков“ и „Барикада“ е стресирана след случая миналата седмица. Тогава шофьорът на ТИР-а преминал буквално на сантиметър от къщата си. Жената е в паника, тъй като стаята на внучката й е точно покрай улицата. „Изпадаме в паника всеки път, когато видим голям камион наоколо. Миналата седмица, камионът, който след няколко опита успя да премине буквално на сантиметри покрай къщата, така се наклони към стената, че имах чувството, че пада върху дома ми. Къщата ни е стара и ниска, камионът беше горе-долу на същата височина. Предупредих шофьора, че това, което прави е много опасно, но той само слезе, огледа наоколо и без да отговори нагло се качи в кабината и натисна газта. Мина върху бордюра.“. За да предпази по някакъв начин дувара на къщата си на завоя, тя е натрупала камара от камъни покрай шосето.

    По три от улици в района днес, по които камионът е правил маневри, за да успее да се измъкне от тесните пространства, има поражения.

    По улица „Волга“ и по ул „Бачо Киро“ има разкъсани кабели, по улица „Барикада“-счупени клони на дървета.

    Местните хора са готови да направят подписка, ако преминаването на камионите не бъде спряно по улиците им. Готови са дори да стигнат до граждански арести.

    За да реагират на наглите шофьори от Община Хасково съобщиха, че от утре в района ще има ежедневни патрулиращи екип на Звеното за контрол и опазване на обществения ред. От местната администрация призовават хората и от другите квартали, където има подобни ситуации, да подават сигнали.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      44
      4444
      14 0
      21:20, 23 авг 2022
      И сугурно никой не знае къде отиват тези ТИР-ове?
    • 2
      Fb
      FB
      2 0
      10:48, 24 авг 2022
      Все тая от къде идват , отиват в Севдалиса, то се вижда от снимките ...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини