От х:

Днес в x:

Какво ново предлага Android 13

Съвсем изненадващо Google пусна тринадесетата версия на Android, която вече е достъпна за собствените Pixel телефони на компанията, а до няколко седмици и за повече модели. 

Основният фокус в Android 13 пада върху персонализирането на устройствата, системите за сигурност и възможностите за прехвърляне и копиране на файлове между устройства. 

Material You получава ъпгрейд, който ни позволява да украсим негугълски приложения с цветове и мотиви, съответстващи на стила на основната тема на телефона. 

Новата версия също така внася опция за задаване на различни езици за различните приложения в телефона ни. 

Android 13 е и с по-усъвършенствани опции за настройки преди сън с тъмна тема и затъмняване на целия екран. 

При копиране на линк или текст системата автоматично ще “забравя” копираната информация, за да подсигури, че тя няма да бъде открадната или копирана където не трябва. 

При споделяне на медийни библиотеки с определени приложения ще можем да селектираме точно кои файлове да се споделят и кои не. 

Новата операционна система печели и от по-богата интеграция с РС и Chromebook, както и от повече възможности за мултитаскинг. 

Съобщенията от телефона вече ще излизат директно на екрана на компютъра и ще можем да им отговаряме. 

От Google казват също, че скоро ще можем да използваме на компютъра си копирани от телефона файлове или линкове, като тази услуга ще е налична и в обратната посока - компютър-телефон. 

За детайлен прочит на всички новости можем да посетим официалната страница на Google.    

Засега Android 13 може да се свали само на Google Pixel, но скоро ще бъде налична и за Samsung Galaxy, Asus, Nokia, iQOO, Motorola, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo, Xiaomi и други. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини