От х:

Днес в x:

Експлозии в руски складове с боеприпаси в Крим тази сутрин

Една от сутрешните експлозии в Крим е заснета на видео. Руски представители заявиха, че става дума за инцидентл в електрическа подстанция, представители на украинските власти обявиха унищожаването на друг склад с боеприпаси на Руската федерация.

От кадрите се вижда, че взривът е бил доста силен. Според свидетелства на местни жители взривът е избил прозорците на прозорците на близките къщи.

Окупационната власт все още убеждава, че е имало пожар в трафопоста. Подробности не се съобщават.

В същото време председателят на Меджлиса на кримско-татарския народ Рефат Чубаров заяви, че в село Калай (Азовское) в Джанкойския район във временно окупирания Крим е горяла руска военна част.

По-рано народният депутат Олексий Гончаренко съобщи, че е унищожен склад с руски боеприпаси.

За взривени боеприпаси в северната част на Крим съобщи и Радио "Говорит Москва". Те цитират администрацията на селището Майское, което се намира близо до мястото на експлозиите. Те са гръмнали около 6 сутринта. Не се съобщава за жертви и пострадали.

"Това е бивша ферма. Временно дислокация на военни. Детонация на боеприпаси", казва събеседникът на ТАСС. Около 2000 жителите на Майское се евакуират.

Руското министерство на отбраната съобщи, че близо до Майское в окупирания Крим е "избухнал пожар" в зона за временно съхранение на боеприпаси във военно поделение.

.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини