От х:

Днес в x:

Румен Спецов счита, че е освободен по политически причини

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов счита, че е бил освободен по политически причини. Това е коментирал самият той пред БНТ. По думите му рано тази сутрин е бил извикан от министъра на финансите Росица Велкова.

"Министърът ми обясни, че ме освобождава по политически причини и уволнението ми не е свързано с работата на НАП", поясни Спецов.

На въпрос дали е изненадан от освобождаването си, Румен Спецов отговори, че в момента данъчната агенция е много добре структурирана и изпълнява всички свои задължения пред бюджета.

"Удовлетворява ме обяснението, че съм освободен по политически причини, а не заради работата на НАП", каза още Спецов.

Официално Спецов е освободен  по "съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите", става ясно от съобщение на пресслужбата на Министерския съвет.

"Отклоненията в прогнозирането на приходите както при планирането, така и при очакваното изпълнение създава риск за планирането и изпълнението на разходната част на бюджета и финансирането на държавните политики", посочва пресслужбата.

В съобщението се казва още, че съществува и допълнителен риск, който не се отчита в прогнозите на НАП, свързан със задълженията на неназовано държавно дружество към бюджета. Към 31 юли 2022 г. просрочените задължения на дружеството към НАП са в особено големи размери.

Продължаващи проблеми с плащанията на дружеството на дължимия ДДС до края на годината биха представлявали допълнителен риск за изпълнението на приходите, администрирани от НАП, посочват от МС.

По-късно, въпреки данъчно-осигурителната тайна, новият изпълнителен директор на НАП Борис Михайлов обясни пред бТВ, че става дума за "Булгаргаз".

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини