От х:

Днес в x:

Кандидатите за паркингите до „21 век“ и пл. „Свобода“ са вече 11

Единадесет са закупените тръжни документи до момента от желаещи фирми да участват в наддаването за стопанисване на паркингите до комплекс „21 век“ и до площад „Свобода“.

Темата разбуни духовете през последните дни, след като фирми се жалваха, че заложените в заповедта на градоначалника Станислав Дечев параметри за провеждането на търга, го правят недостъпен за средния и дребния бизнес. Изразени бяха мнения, че търгът се гласи за конкретна компания, която разполага с по-солидни средства.

Общински съветници от БСП дори поискаха замразяване на търга.

През миналата седмица Камен Тодоров, Богдан Кирилов и Даниел Йорданов от сесийната група на социалистите посочиха, че обявените параметри по него „целят да да няма случайни играчи“ и изразиха мнение, че в търга няма равнопоставено състезателно начало и вероятно резултатите от него ще могат да бъдат обжалвани в съда.

За да  спре спекулациите, кметът обяви, че ако се яви само един кандидат, търгът ще бъде отменен. Той бе категоричен, че наддаване на явен търг е възможно най-прозрачната процедура.

Наддаването за двата паркинга е насрочено за 2 август от 14 часа. На него ще присъстват и журналисти.

Процедурата ще се предава пряко в YouTube канала на Община Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ру
    Румен
    12 -2
    08:50, 29 юли 2022
    Брей, много голям интерес към тези паркинги ! Много пари се печелят от тях, питайте Емо -"Ем Комфорт" , как се купува джип "Лексус" за 120000 лв директно от магазина и естествено хубав номер за 1000лв към него, къща - палат в село Стамболийски и т.н. Честито на новия наемател -- който още от сега се знае кой ще е....
  • 2
    Аф
    аф!
    13 -1
    11:11, 29 юли 2022
    Тогава общината трябва сериозно да се замисли.При такъв интерес (11 фирми) значи много добре се печели.Защо тогава общината иска да ги даде на частник?По добре истинските приходи да влизат в общината, нали? Или може би участникът е един и същ, но играе с подставени лица. Една бегла проверка в Търговският регистър показва че досегашното заинтересовано лице има на негово име 9 фирми .... И пак общината трябва да се замисли и вероятно е най добре паркингите да си останат собственост на общината.Освен ако играта не е друга ....
    • За
      Запознат
      9 0
      13:28, 29 юли 2022
      Това, че тези паркинги трябва да ги стопанисва общината, е извън всяко съмнение. Но изниква въпросът - кой има сметка те да се дават на частни фирми? Тук е заровено кучето. Докато гражданите се усетят, Георги Иванов направи предишните му наематели милионери. Сега времената са други - вече и най-големите наивници усетиха, че в тези паркинги е имало голяма далавера, само общинската власт се прави на умряло куче. Преди още да е започнал търгът вече се опорочи - ще има фиктивни фирми в него, които да участват колкото да се увеличи бройката на участниците, ще има и фирми, които ще обжалват резултата от търга, ще набере скорост и възмущението на обикновените хасковлии - така че общината сама да си ги стопанисва - всичко друго е ДАЛАВЕРА - и в това мнение вече всички се обединиха.
      Търгът трябва да се ОТМЕНИ.
    • Ив
      иван
      5 0
      14:51, 29 юли 2022
      Ако не се стигне цена минимум 20 000 лв на месец, търга е манипулиран и кметчето е в играта. Ако я нямаше клаузата за предварително плащане на цялата наемна цена за десетгодишния период, то цената би достигнала 35 000 лв. на месец Нека всеки гражданин на Хасково да види как го грабят семките, острите. комфортите, паришите и т.н.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини