От х:

Днес в x:

Трето класиране от вторник за незаетите места в гимназиите

369 са свободните места за гимназистите в осми клас в профилираните и професионалните училища в региона на Хасково преди 3-тото класиране, сочи справката сайта на Регионалното управление на образованието.

В едно от елитните училища в средното образование в областта - Финансово-стопанската гимназия "Атанас Буров" има две свободни позиции за бъдещите осмокласници в паралелката за данъчен и митнически посредник и пет за финансисти. Три са свободните места за икономист-информатик и четири в специалността „Организатор интернет приложения“.

Само за още един ученик е отворен приемът с математика и информатика в Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“.

Незаетите места в гимназиите в региона могат да бъдат прегледани на сайта на сайта на РУО.

В този трети етап на класиране участват ученици, които не са приети или не са се записали в училището, в което са били класирани или не са кандидатствали до момента изобщо. В този етап участват и тези, които са били са записани, но са изтеглили документите си, при което не запазват местата си от първо или второ класиране.

Подаването на заявление за участие в трето класиране може да стане чрез е-системата на МОН с входящия номер на кандидат-гимназиста за достъп, наличен в служебната бележка, получена от училището. При избиране на професионална паралелка задължително се прикачва сканирано в pdf формат медицинско свидетелство.

Подаване на заявление за класиране на хартиен носител в така наречените училищата „гнезда“ става във времето от 9 до 17 часа.

При подаване на заявление на хартиен носител задължително трябва да присъства родител или настойник.

Подаването на документи е от 26 до 27 юли.

Резултатите от третия етап на класиране за училища с прием след завършен 7 клас ще бъдат обявени на 29 юли.

Записването на приетите ученици на трети етап на класиране е на 1 и 2 август 2022 г. и се извършва в училището, в което ученикът е приет.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини