От х:

Днес в x:

Предлагат Почетен знак за лекар и директор на детска градина

Изображение 1 от 2

    Д-р Янчо Делчев и Костя Хърсева да бъдат удостоени с отличието “Почетен знак на град Хасково“ е предложено за гласуване на предстоящото заседание на Общинския съвет в Хасково на 29 юли. То е отправено от председателя на местния парламент Таня Захариева по предложения от Инициативни комитети и Подписка на граждани за удостояване с отличието на двамата хасковлии.

    Д-р Янчо Делчев е акушер-гинеколог в София с над 30 години стаж в областта на медицината, а Костя Хърсева е първи директор на ЦДГ №10 в Хасково.

    Д-р Янчо Делчев е роден в град Хасково през 1962 г. Завършва с отличие Математическа гимнаия – Хасково през 1980 г. Висшето си образование завършва през 1986 г. във Висш медицински институт – София.

    През периода 1986-1987 г. работи като завеждащ Селски здравен участък в с.Мандра. От 1987 до 1989 г. е началник Медицинска служба в поделение 24270, Средец. След приключване на военната служба работи като ординатор в Бърза и Неотложна медицинска помощ в Хасково. От м.април 1990 г. до м.февруари 1995 г. работи като завеждащ Гинекологично отделение в Онкологичен диспансер – гр.Хасково. През 1997 г. придобива специалност „Акушерство и Гинекология“. От 1995 г. до 2013 г. работи в Клиниката по Обща гинекология и Онкогинекология в Пета МБАЛ – гр.София. От 2013 г. до днес е началник Гинекологично отделение в МБАЛ „Доверие“ – София. От 1995 г. и до днес поддържа амбулаторна практика и оказва специализирана медицинска помощ в град Хасково.

    Костя Хърсева е родена на 15.11.1932 г. в с.Главан, Старазагорска област, в семейството на земеделски работници. Основното си образование завършва в родното си село. След това продължава образованието в град Хасково, като завършва Педагогическо училище.

    Работи като начален учител в града, след което е назначена за директор на ЦДГ №4 в гр.Хасково, където работи до 1970 г. От 1973 г. е назначена за директор на ЦДГ №10 и работи до пенсионирането си. Като директор на детската градина, благодарение на нейното настояване, са построени плувен басейн и физкултурен салон, необходими за здравето на децата. Под ръководството на г-жа Хърсева, детската градина става школа по „Изобразителни изкуства“, като се работи със специалисти от цяла България. През 1981 г. пак под ръководството на г-жа Хърсева, детската градина става школа по „Физическо възпитание и култура“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ко
      кой го знае
      25 -5
      10:23, 23 юли 2022
      От над 30г. не е стъпвал този доктор в Хасково - какъв му е приносът за жителите на общината тогава, че чак почетен знак!?
      • Ко
        Коцето
        29 -7
        10:39, 23 юли 2022
        Стъпва в града 1-2 пъти месечно, преглежда едни жени, наплашва ги със страшни болести, които за щастие единствено и само той може да лекува в София и им взема по 2 пъти парите.
        Направете го почетен лекар, щом искате.
        Но вижте в биографията му, станал завеждащ отделение в онкологията преди да вземе специалност. Странно.
        Ако това, че е роден в Хасково, е достатъчно за почетен знак, гласувайте.
      • Га
        Гадост
        18 -3
        16:09, 23 юли 2022
        Няма жена отишла на преглед при него, и да не е за операция! Масово под ножа!
      • Па
        Панаетюф Теню ут Гереня
        10 -1
        08:57, 24 юли 2022
        Да са напрай почетен доктор Иван Иванов. Ку може най почетен да стани. 30 години замесник. Що началници са смениха пък той остава и замиста. Как да ни е за почитане човека. Най голямата значка му дайте.
    • 2
      Де
      Детска градина 10
      25 -4
      11:04, 23 юли 2022
      Моля ви , за каква школа говорим в тази детска градина? Някой познава ли известен плувец или спортист, който е посещавал тази градина? А художник може би? Кой ги е измислил тези почетни награди? Много настоящи директори и медици заслужават такива награди!!! Не бъдете толкова заслепени! За Таня Захариева да не говорим - тя разбира толкова от здравеопазване и образование, колкото аз от корабоплаване!
      • Ив
        Иван
        23 -3
        13:46, 23 юли 2022
        Има,човек за почетен гхражданин, но за него няма кой да се сети. Таня Захариева е толкова ангажирана да си гледа личните дела вместо да си изпълнява трудово правните си отншения.Става въпрос за Батимов, който превърна техникума по дървообработване в едно елитно учебно заведение.
    • 3
      Ха
      хаск
      12 -1
      23:19, 23 юли 2022
      Браво бе! Откъде ги мислите тези полулегални почетни хасковлии? Какви заслуги за обществеността имат не разбрах - единия само далавери с операции и другата, че станала на 90 и преди 50г. била директор на ясла.
      • Же
        Железан
        11 0
        08:51, 24 юли 2022
        Аз предлагам доктор Марио за почетен знак. И доктор, и общински съветник от няколко партии, разбира от футбол, плувни басейни, книги пише, сиропчета и прахчета прави, хомеопат, знахар и лечител - Супер Марио.
    • 4
      Ка
      Как ли пък не?
      9 0
      14:42, 24 юли 2022
      Докторът няма грешка - машина за пари!
      • Човече,ако има някой който заслужава името си,това сте Вие.Злобен,завистлив,плюещ простотии и жлъч.Устата Ви не е достойна да изговаря името на Д-р.Иванов.Това е едиствения мъж,който заслужава доверие и почит в тази сфера.Аз работя в нея и познавам обекта на злобата Ви.Приятел ми е,за мое щастие.Спасил е много хора,помага на ВСИЧКИ,и на Вас би помогнал,без да се интересува,че го плюете така фанатично.Затова и всички умни и възпитани негови колеги го УВАЖАВАТ,затова и е години заместник,понеже разбира работата си,работи всеотдайно и е ЧОВЕК.Макар,че заслужава повече.Не понася паразитите,печалбарите и аферите,затова пък държи на ИМЕТО си.Не го петнете незаслужено,няма да успеете.Градил го е успешно цял живот.Със здраве бай Панафетчо,и...трябваше да изкарате поне до 5клас.Съжалявам ви
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини