От х:

Днес в x:

След 3 опита за кворум - без заседание на парламента днес

Заради липса на кворум депутатите не успяха да открият днешното пленарно заседание, на което трябваше да се обсъждат процедурните за избор на нов председател на парламента. 

"Нямаме необходим брой народни представители в зала", информира временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов и обяви 15-минутна почивка.

Регистрираните в зала депутати бяха 110. Отсъстващи бяха ГЕРБ-СДС, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане". 

По време на паузата лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че депутатите от партията няма да влязат в зала. Те настояват първо да се гласува вотът на недоверие към кабинета "Петков", съобщи NOVA. По процедура това трябва да се случи към 19.10 ч. - точно 24 часа след края на дебатите във вторник.

„Управляващата опозиция бойкотира заседанието на НС. Миналата седмица настояваха да бъде избран нов председател на парламента, а днес са против тази точка, защото това щяло да доведе до обществено напрежение. Не изключвам днес да не се проведе изобщо заседание на парламента”. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в кулоарите на НС.

Депутатите не успяха да съберат необходимия кворум за откриване на днешното пленарно заседание и от втория опит. Народните представители в зала този път бяха 113.

"Уважаеми колеги, въпреки че е очевидна тенденцията, че днес няма да съберем кворум, има важни точки от програмата, която е предвидена, съответно ще дам още една възможност да съберем кворум", заяви временно изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов.

Той даде нова почивка, за да успеят депутатите да се съберат. Необходимият брой народни представители за откриване на заседанието е 121. Но това не се случи и на третия опит да бъде открито заседанието.

Следващото редовно заседание на парламента ще се проведе в четвъртък от 09.00 ч.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фб
    ФБ
    0 0
    11:11, 22 юни 2022
    Тях ги мързи да идат на работа, камо ли да работят.
Последни новини