От х:

Днес в x:

Берем липа, но само за домашно ползване, при чупене на клони-глоби

Почитателите на липовия чай ще могат да си наберат цвят от дърветата в Хасково. Условието е обаче да не се чупят клоните и да не се нараняват дърветата. Брането на липа за на територията на града и населените места в общината за стопанска дейност се забранява от днес със заповед на кмета.

На нарушителите ще се налагат санкции по реда на Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Хасково и Наредбата за опазване и поддържане на обществения ред. глобите са от 50 до 500 лева.

Проверките ще се правят от сектор "Контрол, обществен ред и законност"и експертите от отдел „Екология“.

Наредбата е разписана така, че хората, които са добросъвестни и искат да си наберат липов цвят за чай, да могат да го направят спокойно. Но за нарушителите няма да има компромиси. При проверка винаги си личи кога става въпрос за бране на липа за домашно ползване и кога за злоупотреби по заповедта, коментираха експертите по контрола в отговор на запитвания до редакцията ни от граждани дали ще бъдат санкционирани, ако си наберат липа от дърветата в зоната на парк “Кенана“, която смятат за по-екологично чиста среда от градската.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ро
    Ром
    4 -5
    16:07, 9 юни 2022
    Анаа ! Той фара хора кара книжка . Те кола да нищо стои няма.
    • За
      За кон
      0 0
      17:57, 18 юни 2022
      Берът липа задо ашно ползване? Ало да нямате армия със такива количества липов чай? Или берат за украинската армия .Та от толкова много чай да се не напикавате.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини