От х:

Днес в x:

Протест на превозвачите на границата с Турция, искат разговори с министър Събев

    Превозвачите от различни сектори на бранша организираха протест по границата ни с Турция. Те издигнаха плакати с доста пиперливи обръщения и лозунги, засягащи министъра на транспорта Николай Събев и като цяло управлението на ведомството, което той ръководи.

    „Конте“, „Дядо Еконтий днес с градските железници в Пловдив, утре-в други градове“, е изписано на част от ироничните плакати, които протестът показа. Като цяло превозвачите смятат, че „в министерството на транспорта цари тежка неадекватност“ и искат оставката на министъра.

    Министър Николай Събев е днес в района на граничния пункт „Капитан Андреево“ заради проблемите, които се натрупаха напоследък с дългото чакане за преминаване на тежките превозни средства. Натрупването е основно но влизане у нас и е предимно заради забавянията по пробите за фитосанитарния контрол.

    Явно обаче проблемите в бранша са много, тъй като край границата са и превозвачи от автобусния транспорт.

    Той има срещи с властите в Турция.

    А протестиращите в българско го чакат също за разговори.

    „Браншът е тук, защото ние така или иначе нямаме диалог с министър Събев, посочи председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. Тя обясни, че с колегите си са при граничния пункт, тъй като протестите през тази седмица през министерския кабинет на Събев не са дали резултата.

    „На тази граница има много сериозни проблеми. От Турция за влизане в България се чака повече от шест денонощия“, недоволстват превозвачите. Каква точно е причината за това-големият трафик, лабораторните проби или малкият капацитет на пункта, превозвачите казват, че за тях няма значение, а по-важното е, че шофьори от цяла Европа прекарват на този пункт по седмица време в чакане, което е недопустимо.

    Превозвачите недоволстват и че капацитета на паркингите по границата също е запълнен. И докато не се осигури нормален и по-бърз пропускателен режим, няма кака да се реши проблема.

    Едно от решенията е уреждането от наша страна на превоза с интермодални влакове между България и Турция, посочват превозвачите

     Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи, поиска комплексни и спешни мерки за разрешаване на проблемите с пропуска по границата.

    Ситуацията по границата остава напрегната, очаквайте подробности.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      За
      Запознат
      12 -3
      12:00, 3 юни 2022
      Нещата са прости. Държавата си влезе в ролята. Започна да проверява стоки, ментета, плодове и зеленчуци . пестициди , тол такси и схемите се объркаха. Вчера пред Математическата в Хасково от е дин автобус свалиха от багажниците три огромни денка. Натовариха ги на един бус и дим да ги няма. Сигурно са с митническа декларация а. В същото време на 50 м от другия край едни полицайчета се правеха на интересни на едно момиченце с кола , защото била спряла на пешеходната пътека 50 см.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини