От х:

Днес в x:

40 000 контрабандни цигари спрени в турски тир на „Капитан Андреево“

​Близо 40 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация са спрени на ГКПП“Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Превозното средство е отклонено за проверка на българския граничен пункт на 20-ти май, на път от Турция за Холандия. Приложен е методът „анализ на риска“ .

Камионът е сканиран с рентген. При огледа с него са отбелязани неестествени зони с висока плътност. При последвалия физически контрол са установени 1960 кутии с 39 200 къса цигари, без акцизен бандерол. Нелегалната пратка е била укрита между челната стена на хладилното ремарке и алуминиевата преграда. На водача - турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневи изделия са задържани.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 4 млн. къса цигари, като само за 20 дни през месец май те са над 390 000. Установени са 140 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини