От х:

Днес в x:

Изтича срокът за държавния финансов стимул за ваксинация на хора над 65 години

До 30 юни възрастните хора над 65-години получават финансов стимул от държавата по 75 лева за да се ваксинират, напомниха от РЗИ-Хасково. Напомнянето е важно в този момент, защото тези, които нямат сложена все още първа ваксина, трябва да предвиден два приема, ако изберат да се имунизират с Пфазейр. Този препарат е двуразов и се прилага в период от 21 дни, напомни директорът на Здравната инспекция д-р Станимира Тананова.

С утихването на четвъртата ковид вълна у нас и падането на мерките ваксинации изостават. При началото на прилагането на държавния стимул през януари, пред ваксинационните кабинети имаше дълги опашки. Някои от възрастните признаха, че везните в решението им да се вакснират срещу Ковид-19 са наклонени заради парите, но други посочиха, че са повлияни от разяснителната кампания за ползите и вредите от имунизацията по това време.

Възможността за получване на финансов стимул срещу ваксина, обявени от правителството важи и за тези възрастни, които се ваксинират с бустерна доза.

За миналата седмица ваксинация в региона на Хасково са си направили 120 души. От тях 56 лица са на възраст над 65 години. По данни на РЗИ-Хасково най-възрастното лица сред тях е на 90 години.

От Регионалната здравна инспекция имат изграден алгоритъм да реагират за ваксиниране на трудноподвижни хора в домовете им. За тази цел обаче трябва да има предварителна заявка по електронната поща на РЗИ : rzi@haskovo.net. Или на следните телефони: 0884 599 516, 0884 599 506 и 0884 599 508, във времето от 08.30ч. до 17.00ч.

От РЗИ призовават и кметовете на малките населена места да бъдат по-активни в организацията на хората, тъй като има възможност да се заяви и подвижния имунизационен пункт, който на място да постави ваксини.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Id
    Idiot
    6 -1
    18:55, 16 май 2022
    От не кажат сая леля колко кинти направи от боц боц .А че пенсиите са си прости прости като си спрат телевизорите ще разберат
    • До
      Долу Путин
      2 -2
      02:23, 17 май 2022
      Долу Путин и всичките социалистически ченгета и Фуражки!!!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини