От х:

Днес в x:

Рекорд на валутна контрабанда на ГКПП „Капитан Андреево“

Продължават случаите на засичане на опити за незаконно пренасяне на валута през границата ни с Турция при ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Митниците.
През последната седмица вече има няколко такива осуетени опита, но най-сериозната недекларирана сума е разкрита на 9-ти май. Става въпрос за еквивалента на над милион и половина лева. Разкритата сума е най-голямата за тази година и представлява рекорд за установена недекларирана валута в едно превозно средство, след като през миналата година бяха открити над 1,9 млн. лева в два камиона в един ден.
Парите са намерени в  товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Швеция през България за Турция. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка. При нея, след демонтаж на плафона в средата на тавана на шофьорската кабина,  в естествена кухина,  между декоративната кора и металната конструкция, са открити два полиетиленови плика и една текстилна чанта. Съдържанието им е в евро и норвежки крони с различен номинал. Още един полиетиленов плик с евро е открит и зад въздушния филтър в двигателния отсек на микробуса. 
Общата сума на недекларираните пари е 744 980 евро и 990 400 норвежки крони с левова равностойност 1 649 636 лева.
По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура -Хасково в Териториалното отделение –Свиленград. 
36-годишният водач на буса, който е с двойно гражданство - българско и турско, е привлечен като обвиняем.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини