От х:

Днес в x:

Само двама кандидати за трона на Симеон

Само двама са готови засега да поемат ръководството на НДСВ. Това са Николай Василев и Илия Лингорски, заяви временният лидер на партията Огнян Герджиков.

В интервю за държавното радио БНР, той заяви, че вероятно ще има поне още едно-две имена.

Соломон Паси от своя страна каза, че все още обмисля дали да се кандидатира за председателското място на партията или да подкрепи някоя от сегашните кандидатури.

Засега виждам, че има доста силни и доста на брой кандидатури за това място, на този етап все още обмислям, макар че много приятели ме окуражават да се кандидатирам, допълни бившият външен министър.
   
Кандидатите, които претендират да оглавят НДСВ, ще имат възможност да изложат своите виждания за бъдещето на партията и това ще определи кой да бъде новият председател, посочи Огнян Герджиков.

Оставката на Симеон Сакскобургготски е подадена и доколкото знам той няма никакво намерение да се връща на поста, коментира бившият шеф на парламента.

Предстоящият конгрес на НДСВ през ноември ще освободи официално Сакскобургготски от поста и ще избере нов председател.

НДСВ претърпя катастрофално поражение в парламентарните избори през юли и не успя да влезе в парламента.

Представители на партията признаха, че най-важен фактор за това поражение е участието на НДСВ в тристранната коалиция с БСП и ДПС, управлявала България в периода от 2005 до 2009 година.

Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини