От х:

Днес в x:

Протест на пътностроителна фирма заради неизплатени 40 млн. лв. от АПИ

    Служители на хасковската пътностроителна фирма „АБ“ излязоха на протест тази сутрин. Причина за това е, че акционерното дружество има да получава 40 млн. лв. от Агенция „Пътна инфраструктура“.

    „Парите са за свършени дейности – ремонт и поддръжка на пътища и снегопочистване“, каза представителят на фирмата Илия Велев. Той уточни, че дружеството трябва да получи 27.5 млн. лв. за започнати дейности.

    В знак на недоволство в 9 часа днес около 30 души се бяха събрали по пътя между Хасково и Димитровград до разклона за село Крепост, държейки плакати в ръце. Междувременно тежки машини и техника обикаляха с клаксони, без да блокират движението.

    Припомняме, че преди седмица от хасковската фирма обявиха, че ако не им се плати, ще последва съкращение на 70% от служителите. От дружеството бяха заявили, че от 26 април до 30 май поетапно ще бъдат освободени 170 от общо 330 служители.

    Недоволството край Хасково е част от националния протест, организиран от Българската браншова камара „Пътища“.

    Представителите на хасковската фирма са категорични, че ако не им бъдат удовлетворени исканията, ще продължат с протестите.

    За проблема Haskovo.net изпрати запитване до АПИ още преди седмица, но отговор не получихме.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини