От х:

Днес в x:

Премиерът Кирил Петков инспектира фитосанитарния контрол на „ГКПП Капитан Андреево“

Проверка на организацията на фитосанитарния контрол и контрола върху продукти с животински произход на границата направи днес министър-председателят Кирил Петков на ГКПП „Капитан Андреево“. Заедно с премиера на място бяха министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Христо Даскалов.

По наша информация не е имало представители на БАБХ- Хасково при инспекцията

Журналисти до вътрешността на пункта не бяха допуснати, а на излизане от него премиерския екскорт не спря и подмина представителите на медиите.

По-късно от правителствената пресслужба съобщиха, че по думите на министър-председателя Кирил Петков единственият начин продукцията на българските производители да бъде запазена от нерегламентиран внос, е да има работещ механизъм на границата за спиране на продукти, които не отговарят на изискванията за качество и безопасност на Европейския съюз и на България.

И докато министър-председателят беше на границата но с Турция в парламента страстите по негов адрес се развихриха.

По време на парламентарния контрол се коментира, че той пътува към Свиленград, а по този повод Христо Герджиков от ГЕРБ подхвърли: Можеше да дойде в 9 часа и после да отиде на Капитан Андреево, тъй като тези ангажименти не са спешни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ки
    Киряка
    18 -1
    17:01, 1 апр 2022
    Какво стана Кире и ти си плати за дезинфекция
  • 2
    Да
    Дадада
    16 -1
    18:19, 1 апр 2022
    Ей, и на Кирчо му хареса джипа
  • 3
    Св
    Свой
    7 -3
    20:46, 1 апр 2022
    Просто Киро да вземе да спре тази кражба от фитосанитарния контрол,която извършват бандитите сложени там от престъпниците от герб.Арменчето Ами трябва да бъде изритан от там.
  • 4
    12
    123
    3 -1
    22:24, 1 апр 2022
    Г-н Киро Мустафа толкова ли е трудно и сложно там да се сложи държавна служба? И всички приходи да са в хазната.
  • 5
    Гр
    градски
    9 -2
    22:28, 1 апр 2022
    Кирчо и той започна да избягва парламентарния контрол.Явно не го устройват въпросите на които трябва да отговаря. Много позната привичка от Боко.

Още новини

Последни новини