От х:

Днес в x:

Без опасност за живота е блъснатата пешеходка до Зеленчуковия пазар

Без опасност за живота е пострадалата пешеходка при катастрофата до Зеленчуковия пазар в Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера в 15:05 часа на кръстовището между булевардите „България“ и „Съединение“ в Хасково, 69-годишен софиянец е управлявал Шкода. Движейки се по улица „Стара планина“ е навлязъл в кръстовището и е предприел маневра завой наляво по „Съединение“, при което е отнел предимството на Мерцедес, шофиран от 32-годишен хасковлия. Последният, за да избегне челен удар е предприел завой на дясно, напуснал е платното по посоката си на движение и е ударил намиращата се на тротоара 66-годишна жена. Качвайки се на тротоара, Мерцедесът е ударил светофарна уредба и 4 еластични предпазни мантинели. Пострадалата е настанена в хасковската болница. Пробите на водачите с технически средства са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

В Тополовград също е ударена пешеходка при катастрофа вчера. В 17:14 часа на улица „България“, 61-годишен водач на Фолксваген не е пропуснал и е блъснал минаващата по пешеходна пътека жена на 55 г. Тя е прегледана и е освободена за домашно лечение. На водача е направен тест с дрегер, който отчел 0,15 промила алкохол и друг тест за дрога, чиято проба реагирала положително на бензодиазепин. Стартирало е досъдебно производство.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Последни новини