От х:

Днес в x:

Скандал: сексгаврата с дете била доброволна. Преглед на печата

Сексгаврата с дете била доброволна, пише в голямо заглавие над главата в днешния съботен брой на “Хасковска Марица”. Става дума за нашумелия през последните дни случай в Харманли, при който бандит с девет присъди отвлече и насили 12-годишно момиче. Обвинението срещу него не е в изнасилване, а в незаконен секс с малолетна, защото това било станало със съгласието на детето. До този извод е стигнало разследването. Скандалното в случая е, че съдебният лекар д-р Христо Еленски ясно и категорично е написал в експертизата си, че става дума за изнасилване, при това брутално изнасилване. По темата изданието е отделило цялата 4 страница. Публикувано е и интервю с майката на детето, която казва, че семейството е било заплашвано от бандитския клан.

42 години пием поливна вода от незаконен язовир, пише в другия акцент на първа страница в броя. Твърдението е на общинския съветник Емил Георгиев пред ОбС вчера. Язовирът е “Тракиец”, който се е ползвал като източник за питейна вода цели 42 години, без при това да има акт 16 – т.е. разрешение за експлоатация.

Доган избра Мандаджъ, четем още на страницата. Това е кандидатурата на ДПС за кмет на Стамболово. Там ще има частични избори, след като досегашният управник Гюнер Сербест влезе в парламента.

С. Исмаил иска школски автобус от Войводово, акцентира изданието на втора страница. Темата също е от вчерашното заседание на ОбС. Себахтин Исмаил не дава общината да финансира маломерните паралелки в селата. Аргументира се с факта, че за две деца от село Тракиец шефката на школото във Войводово праща цял автобус. Исмаил предлага ОбС да го вземе от нея и да го даде на друго селско училище.

При гласуването обаче ДПС се разцепи и предложението за финансирането на маломерните паралелки бе прието. Парите ще са от резерва на общината.

Съдбата на “Хасково” ясна днес, четем на спортната страница. Днес се очаква финализирането на сделката за футболния клуб. Вариантите са два. Единият е кандидат купувачът Добрин Добрев да даде накуп 70 бона, а Здравко Узунов да изплати задълженията на отбора. Вторият вариант – купувачът взема клуба заедно с дълговете, но Узунов получава правата на юношите. Днес ще стане ясно коя оферта ще бъде предпочетена.

Шефът на болницата не трябва да ползва поста си за лични облаги. Това е заглавието на интервюто със завеждащия хирургичното отделение в хасковската болница д-р Живко Атанасов.

Това бяха основните теми в извънредния съботен брой на “Хасковска Марица”.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини