От х:

Днес в x:

Ако го обичате... Лесни промени за да го преобразите

Ако сте от жените, за които домът е мястото, към което бързат всеки ден, защото той е вашата крепост и пази най-скъпото в живота ви, сигурно искате този ваш скъп дом да е винаги хубав, уютен, гостоприемен и удобен. Предлагаме ви няколко идеи за освежаване, които може да приложите по всяко време на годината.

Как да започнете
1. Изберете тема или стил, които отразяват личността ви и разбиранията на цялото ви семейство, като освен това са удобни и функционални.

2. Не се притеснявайте да използвате различни стилове в различните стаи, но намерете общ свързващ елемент, за да се получи хармонично цяло – например цвят.

3. Внимателно огледайте пространството и обмислете възможностите за разположение на мебелите. Започнете промените от стаите, в които прекарвате най-много време.

4. Трябва да сте наясно в самото начало за цветовото решение – дали по-тъмните цветове ви създават усещане за уют и безопасност или предпочитате по-светлите, които ще носят усещане за въздух и светлина.

Аксесоарите
5. Избягвайте стандартни картини и имайте предвид, че това, което слагате по стените, трябва да бъде малко над нивото на очите.

6. Правилното използване на светлината може да има огромно значение за начина, по който ще се чувствате в дома си.

7. Не оставяйте стерео-колоните на земята или на видимо място – разположете ги дискретно в ъглите.

Евтини промени, които имат голямо значение
8. Боядисването е най-бързият и лесен начин да преобразите една стая. И един от най-евтините. Изберете цветове, които си “говорят” с мебелите ви. Много свежо – и модерно – е да боядисате едната си стена в по-ярък цвят – така се създава едновременно усещане за фокус, пространство и контраст.

9. За малките помещения използвайте огледала - те създават чувство за безкрайно пространство.

10. Сменете ръкохватките на чешмите в кухнята и банята и сложете нови хавлии – малка промяна с голямо значение.

11. Пренаредете мебелите си. Опитайте нов ъгъл и създайте по-интимна...

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини