От х:

Днес в x:

MTV Video Music Awards - Джако, музика и скандален Кание

Кралят на попа Майкъл Джексън беше почетен от певицата Мадона и сестра си Джанет на церемонията по връчване на видеомузикалните награди на MTV, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Мадона откри шоуто в "Рейдио сити мюзик хол" в Ню Йорк с трогателна реч за отношенията й с Майкъл Джексън, започнали докато била тийнейджърка, която го боготворяла, преминали през приятелство, когато и двамата били на върха на своята кариера, и накрая охладнели.

"Да, Майкъл Джексън беше човешко същество, но, да, той беше крал. Да живее кралят", заяви тя пред множеството от знаменитости, сред които бащата на Джако - Джо Джексън - и брат му Джърмейн. "Понякога трябва да загубим нещо, преди наистина да го оценим", каза тя.

След това дойде музикалното посвещение на Джанет Джексън, която пресъздаде изпълнението си от своя дует с брат си в Scream.

Речта на Мадона и музикалното изпълнение на Джанет не бяха единствените моменти, когато се усети присъствието на Крала на попа. На видеоекрана в залата беше излъчен трейлърът на документалния филм за Майкъл Джексън "This Is It". Очаква се лентата да бъде пусната по кината през октомври, посочи Асошиейтед прес.

Певицата Бионсе стана победител в категорията "Видео на годината" с изпълнението си "Single Ladies (Put a Ring on It)".

Тейлър Суифт спечели в "Най-добро видео на изпълнителка" с "You Belong With Me". Бритни Спиърс победи с "Womanizer" в категорията "Най-добро поп видео".

"Грийн дей" спечелиха в "Най-добро рок видео" с "21 Guns". Еминем спечели в "Най-добро хип-хоп видео" с "We Made You".

Наградата за най-добро видео на изпълнител получи T.I. с участието на Риана за "Live Your Life". "Най-добър нов изпълнител" стана Лейди Гага. Наградата за видео, осъществило пробив бе присъдена на "Мат енд Ким" за "Lessons Learned".

Цеременията бе съпроводена и с малък скандал, когато рапърът Кание Уест се качи на сцената и прекъсна изказването на 19-годишната Тейлър Суифт, победила в надпреварата с Бионсе Ноулс и Лейди Гага за отличието за най-добро видео на изпълнителка.

"Наистина се радвам за теб, но видеото на Бионсе е сред най-добрите на всички времена", заяви рапърът. По-късно Кание Уест се извини за постъпката си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини