От х:

Днес в x:

Уникални апликации в нестандартна изложбена зала показва Стела Делчева

    Художничката от Хасково Стела Делчева отново показа своята креативност. Тя избра за Коледната си изложба нетрадиционно място. Платната си е подредила в популярно хасковско заведение, което е превърнала в прекрасна галерия.

    „Освен че тялото ни се нуждае от храна, трябва да храним и душата си“, казва Стела по повод мястото което е избрала да претвори в галерия. Тя е категорична, че изкуството може да бъде навсякъде. Надява се, че в идните светли дни на надежда и сбъдване, нейните творби ще зарадват и усмихнат посетителите на заведението и ще ги накарат да се замислят за доброто и позитивното.

    Нова техника, която е уникална, показва в унисон със своите непрекъснати търсения Стела Делчева. В настоящото си изложение тя е представила доста от изработените през последните две години апликации с фолио-портрети и пейзажи. Тази техника е с наслагване, а формите прави без предварителен проект.

    „Взимам ножицата и тя сама се извива в различни линии и форми. Когато първата изрязка е готова, идеята сама се избистря. В тези работи самите цветове и материалът ме водят към крайния рисунък“, споделя художничката. Затова и в изпълнените със светлина нейни произведения всеки може да открие себе си.

    Това време на годината е място за равносметка, за преоткриване и за споделяне. А това е лесно, когато си искрен.

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (1)

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини