От х:

Днес в x:

Четирима с обвинение за подпомагане на мигранти

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 4-ма души  за участие в организирана престъпна група за подпомагане на временното пребиваване на нелегално влезли в страната чужди граждани с користна цел.

Обвинените са задържани на 2 декември при специализирана операция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в София, Хасково и Бургас.

При извършените претърсвания на адреси са намерени и иззети тефтери със записки, телефони и други веществени доказателства. Разпитани са близо 20 свидетели, 11 от които пред съдия.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от септември 2020 г. Занимавала се е основно с транспортирането на нелегални мигранти през територията на страната срещу заплащане.

По искане на прокуратурата на 4 декември Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима от обвинените. Четвъртият  е пуснат от  „домашен арест“ с електронно наблюдение поради необходимост да се грижи за малолетно дете.

Трима от привлечените към наказателна отговорност са осъждани, ставя ясно от съобщението на Специализираната прокуратура.

Определението на Специализирания наказателен съд може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    ГОСТ
    2 0
    10:42, 6 дек 2021
    Стари познаиници на мвр а госпожицата която е освободена по причина че няма кой да.се грижи за детето е само номер да бъде освободена под домашен арест до колкото си спомням същата госпожа преди години също беше задържана като тартор на престъпна група и тогава беше освободена по същите причини да ходи да работи а не да се занимава със измами и тем подобни вълка козината си мени но нрава никога
Последни новини