От х:

Днес в x:

Тим Кук и как да изберем между Android и iOS телефон

Една от най-честно срещаните причини, заради които потребителите избират Android, безспорно е възможността да свалят приложения от знайни и незнайни уебсайтове, и да настройват преживяването си с телефона така, както iOS просто не предлага. 

Ограничаването на iOS обаче е една от силните страни на платформата на Apple. тъй като намалява шанса вируси и опасни програми да бъдат свалени от мрежата и да откраднат банковите ни данни например. 

Според Тим Кук, СЕО на Apple, това не трябва да се променя, тъй като това разделение обуславя свободата на избор и разнообразието на пазара. 

Това разкри самият той по време на конференцията DealBook, организирана от New York Times.  

Под напора на делата с Epic Games Apple може да се окаже принудена да позволи свалянето на приложения от източници, различни оторизирания App Store, тъй като настоящите ограничения дават на Apple своеобразен монопол над втората мобилна платформа в света. 

Кук обаче смята, че това е напълно здравословно за индустрията и потребителите, тъй като всеки може просто да си закупи Android, ако иска да може да сваля приложения от непроверени източници. 

За него премахването на защитите от iPhone e равносилно на това да се произвеждат автомобили без предпазни колани и без въздушни възглавници. 

Очевидно в неговите очи телефоните с Android са еквивалент на именно такива автомобили. 

Според него iPhone повече няма да бъде iPhone, ако се премахнат тези ограничения, а благодарение на алтернативата, която предлага Android, това не е необходимо да се случва. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини