От х:

Днес в x:

НАП започва масови проверки за ДДС злоупотреби

Предстоят над 10 000 проверки на място с участието на данъчни и от Хасково
Над 10 000 проверки за ДДС злоупотреби предстои да направят служителите ан НАП -Хасково на място. Това съобщиха от приходната служба.
Проверките за стоки, облагани с ДДС при внос, ще са съвместни и с други контролни държавни структури.
От офиса на Агенцията в Хасково поясняват, че ще се следи прилагането на режимите за освобождаване от данък върху добавената стойност при внос на стоки в България от трета страна, но предназначени за друга държава членка на ЕС. При тези случаи ДДС не се заплаща в България, а в другата държава членка, което е предпоставка за измами, обясняват от НАП. Ще се контролира и „чистият“ внос, при който стоките, основно от Китай и Турция, се внасят и ще се потребяват в България. Тук главният данъчен риск е ниската митническа облагаема стойност, на която стоките се обмитяват, но вследствие продажната им цена е от десетки до стотици пъти по-висока, а необлагането с ДДС върху разликата е огромна щета за бюджета.   
В кампанията на НАП всеки внос на стоки от трета страна в България ще бъде проследяван от момента, в който той бъде оформен пред митническата администрация. Ще се наблюдават движението на стоката и документите за последващите препродажби. Предстоят над 10 000 проверки на място в складове, търговски площи и счетоводни кантори, в които основната задача на данъчните е да гарантират, че се плаща реален ДДС. 
Инспекторите на НАП ще извършват пълен мониторинг на фирмите, които извършват внос чрез обмен на данни с Агенция „Митници“. Звеното за фискален контрол ще следи движението на стоките на територията на страната, а инспектори по приходите ще анализират стотици хиляди фактури и препродажбите на вносните стоки. Всяка структура на НАП, включително офисът в Хасково, ще бъдат ангажирани в кампанията, която ще обхване вносители, търговци на едро и дребно, а при открити отклонения от облагане в ДДС ще бъдат възлагани обстойни проверки и ревизии.  
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Цо
    Цонев
    20 -10
    12:11, 27 окт 2021
    Трябват пари за държавните хрантутници. Хазната е празна и трябва да се пълни от глоби и данъци. Потърпевш отново ще е народа! А иначе ние мислим за вас и искаме да ви спасим!
    • Ро
      Росен РОСАЛА
      1 0
      22:56, 15 ное 2021
      Вече си локализиран💥 и ще бъдеш проверен , няма смисъл да се криеш 😎
  • 2
    Юм
    юмручето
    16 -14
    12:20, 27 окт 2021
    Мунчо е вече признат от Конституционния съд за престъпник.
  • 3
    Ме
    МегаДДС
    15 -3
    12:36, 27 окт 2021
    до сега спаха… дълги години, 2 различни фирми- внос на еднаква стока - 2 различни ДДС-са КаК ?!?!? или едните са много умни или другите си затварят очите когато е за определени ФИРМИ .
    • Сн
      Снежи
      11 -10
      12:47, 27 окт 2021
      Парите потъват по пътя на коприната. Модела Радев на управление е огледално копие на модела Борисов. Един ден Борисов ще се изучава в учебниците по история и икономика.
  • 4
    Ко
    Космос
    12 -3
    13:43, 27 окт 2021
    Да дойдат и да погледнат в сградата под блок космос приземието северно от към ул. Дунав. Как се работи денонощно без фирма и касов апарат! Та група мургави продават турски килими и пътеки. Денонощно се разтоварва стоката и след това продава. И така от лятото до сега къде са тия контролни органи за сивата икономика ?
    • Зн
      Знам
      4 0
      19:55, 27 окт 2021
      Да видят и росал вратите от години точат държавата и не плащат нищо
  • 5
    45
    456
    2 0
    21:18, 27 окт 2021
    Охоо, целия град е в сивата икономика - заведения, хотели, обменни бюра, казина, магазини, зеленчуковия пазар, всичко от-до работи на тъмно. Ако ги подберете, бая пара ще влезе в хазната.
  • 6
    Хи
    Химена
    0 0
    22:06, 27 окт 2021
    Самосезирайте се ! Откраднах над 200 000 лева от ДДС измами на една бензиностанция ! Адреса ми е : Червена хуйова главичка 69 , Град Надървен .

Още новини

Последни новини