От х:

Днес в x:

Д-р Димитър Ермов стана почетен гражданин на Свиленград

Управителят на Многопрофилната болницата в Свиленград д-р Димитър Ермов беше удостоен със знака „Почетен гражданин на Свиленград”. На церемония снощи в рамките на празничната програма за Деня на Свиленград знакът му беше връчен от кметът на общината арх. Анастас Карчев.

Почетното звание се връчва на д-р Ермов за изключителния му принос за издигане авторитета на града и общината в сферата на здравеопазването. Инициатори на предложението за удостояването на хирурга с най-високото отличие на общината бяха група граждани - представители на бизнеса, журналисти, историци, културни дейци, общественици и други.

Силно развълнуван д-р Ермов благодари кмета, на общинските съветници, на предишното общинско ръководство и на инициативната група за честта и доверието, които му оказват, удостоявайки го с високото звание.

Благодарствени приветствията и цветя поднесоха още: предишният кмет на Свиленград Георги Манолов, представители на инициативния комитет, от МБАЛ-Свиленград, от болницата в Харманли и представители и на други институции.

Д-р Ермов има неоспорима огромна роля за развитие на здравеопазването в община Свиленград. Цялата си дългогодишна кариера, целия си професионален път той е посветил на Свиленград и неговите жители.

Благодарение на него МБАЛ – Свиленград е една от най-успешно функциониращите общински болници в България, финансово обезпечена и независима.

Освен с приноса си като лекар и здравен мениджър, д-р Димитър Ермов се отличава и с активната си гражданска позиция по различни обществено-политически, социални и културни теми и важни за обществото проблеми.

Отличните му способности на ръководител и стремежът му да бъде полезен за хората на Свиленград особено изпъкнаха в настоящия момент на пандемия от вируса COVID-19. С перфектна и навременна организация в МБАЛ – Свиленград бе създадено ковид отделение, в което има 62 легла, 20 от които интензивни. Свиленградската болница е на второ място по капацитет в областта след МБАЛ- Хасково. Броят на пациентите с COVID - 19, преминали през лечебното заведение от началото на пандемията до сега, е 954.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    На
    Наблюдател
    4 -1
    20:45, 7 окт 2021
    Браво! Напълно заслужено!
  • 2
    Ръ
    Ръфчо
    2 -2
    22:33, 7 окт 2021
    Сега и директорът на хасковската болница да наградят , те са си лика прилика ,и от една партия са - на лъжците .
  • 3
    Ab
    Abc
    0 0
    16:53, 8 окт 2021
    20 Бона на месец, от саниране и други строителни дейности бонус, и синчето уреди за митничар
Последни новини