От х:

Днес в x:

РИОСВ глоби ТЕЦ-а в Димитровград с 30 000 лева

РИОСВ – Хасково глобява с 30 000 лева ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград, съобщиха от екоинспекцията.

Санкцията е наложена след извършените последни проверки на място в ТЕЦ-а, в периода 20-23 септември 2021 г. и 1-4 октимври 2021 г. Регионалната инспекция по околна среда (РИОСВ) - Хасково установи, че централата работи в нормален режим, но се наблюдават единични случаи на изпускане на емисии от изпускащо устройство – Комин №2, при работа на горивната инсталация.

С това операторът не е изпълнил условие от издаденото му комплексно разрешително, за което РИОСВ предприе административно-наказателни мерки и състави акт за извършено административно нарушение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Пр
    проумейте го
    12 -3
    16:43, 5 окт 2021
    Това не касае само Димитровград.Ние в Хасково също сме потърпевши, градовете са много близо.Това замърсява и нашия въздух.
    • Скъпи съграждани. БЕЗ ПАНИКА!!! Призоваваме за спокойствие и опазване на общественият ред! От кубинският зоопарк е избягал рядка порода рогат кон, отговарящ на името Анелия Жилязкова. В период на разгонване е и е силно агресивен. Гражданството бива призовано да не напуска домовете си без основателна причина. МВР Хасково е впрегнало целия си ресурс за разрешаване на кризата. На място са изпратени трима топ криминалисти, вертолет ,ясновидец и глутница следови кучета. Викнахме и главния ветеринар на републиката ,но понеже е запознат с особеностите на породата категорично отказа. Момчетата работят та чак ушите им плющят, връщат се само да се изкъпят и пак се впускат в боят. Ситуацията е комплицирана и допълнително се усложнява от фактът, че по думите на гледачите му, конят демонстрира признаци на дисоциативно , гранично ,хистрионно и нарцистично личностно разстройство и тежка екзистенциална криза. В 3 през нощта в квартал Овчарски се стигнало до инфарктна ситуация, когато млад и наивен полицейски служител пренебрегнал разпоредбите за безопасност и се изправил очи в очи със звярът. Наложило се петима МВР шефове да хвърлят по него всичките си спестявания, които били безмилостно опоскани на секундата ,за да спасят животът на колегата си. По непотвърдена до момента информация се обмисля употребата на гранатомет.
      Това е една история в развитие която ще продължим да следим. Оставаме на мястото на събитието. Молете се за нас.
    • Се
      Сейдалито от Балкан юГ
      2 -2
      20:40, 5 окт 2021
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • С.
      С.
      1 0
      21:01, 5 окт 2021
      Докога ще продължава тази драма?
    • Дя
      Дядо вади ряпа от Балкана
      1 -1
      21:14, 5 окт 2021
      Колкото е необходимо
    • Ко
      Ковадико
      3 0
      22:09, 5 окт 2021
      Целта оправдава ли средствата?
  • 2
    !!
    !!!
    8 0
    17:17, 5 окт 2021
    На всяко превишаване на допустимите норми по 30 000 глоба! Да видим кое ще им излезе по евтино да си поправят и обновят пречиствателни системи или да плащат глобите!
    • Ди
      Дишай
      2 -5
      17:40, 5 окт 2021
      Токът ще ти излезе скъп!
  • 3
    Като палиш печката , не може да не изпуснеш малко ...
    ...... Същото е и със всеки автомобил когато го стартираш
    ......
    По-лошото е че районна инспекция си затваря очите за КЕНЕфите на ПАЗАРа
    ...... Каквито в същност няма
  • 4
    Тт
    Ттр
    3 -1
    19:11, 5 окт 2021
    Браво!!! Необходим е постоянен контрол. Но сега ако съда отмени наказанието, всички трябва да разберем, че този съд и съдии не ни трябват, защото биха били съучастници в убийството ни с отрови, което се извършва от теца и не е наказуемо

Още новини

Последни новини