От х:

Днес в x:

Спад на катастрофите с деца в Хасковско, акция в Деня без жертви на пътя

    В Хасково стартира инициатива „Дни на безопасност на пътя“. Тя започна на 16 септември и ще продължи до 22 септември 2021 г. Кампанията е със съдействие и организация на Областната дирекция на МВР в Хасково, по линия на Главна дирекция „Пътна полиция“, БЧК, СБА, Roadpol. 

    Днешният ден обаче е по-специален, тъй като се отбелязва Ден без жертви на пътя. В тази връзка се извършваха проверки на водачи на автомобили, които бяха отбивани от пътни полицаи край площадка „Спартак“ в областния град. Бяха раздадени брошури за пътна безопасност на шофьори и на деца от СУ „Васил Левски“. Беше демонстрирана и полицейска техника.

    Началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов разясни накратко правилата за движение по пътя пред четвъртокласници.

    Междувременно тече и 24-часова акция за употреба на алкохол и наркотични вещества. В тази връзка се извършват проверки на водачи предимно в районите на училища и заведения с цел да не се допуснат катастрофи с жертви.

    Към настоящия момент има намаление на пътни инциденти с деца и юноши, съобщи Димо Чобанов. Той апелира за спазване правилата за движение по пътищата и посочи, че личният пример на родителите е от съществено значение. От началото на годината до момента са станали 11 катастрофи с деца, при които 3 са загинали и 7 са ранени.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Жи
      Живкова Жилязкова
      0 0
      16:47, 21 сеп 2021
      Имали лекар от МБАЛ Хасково чиято дащеря луда и криминално проявена но я прикриват?
    Последни новини