От х:

Днес в x:

МОН спира летните лагери по програма "Отново заедно" в 20 области

Министерството на образованието и науката спира летните лагери по Националната програма „Отново заедно“ в областите с повече от 100 заболели от Covid-19 на 100 000 души за последните две седмици.

Образователното министерство спира пътуванията в двадесет области - Бургас, Варна, Велико Търново, София-град, Търговище, Русе, Пловдив, Пазарджик, Силистра, Хасково, Стара Загора, Шумен, Перник, Габрово, Добрич, Ямбол, Ловеч, Плевен, Разград, Враца.

Вече планираните пътувания към такива дестинации могат да се пренасочат към други места в по-безопасни региони. Ако това не е възможно, те няма да се състоят.

Заради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските курорти, в началото на седмицата Министерството на образованието обяви, че спира приемът на заявки за безплатна почивка за учениците.

МОН спира приемането на заявки за безплатна почивка на учениците.

Междувременно от Министерството на туризма съобщиха, че повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати по програмата „Отново заедно“. Сред предпочитаните дестинации за ученическите ваканции са Китен, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Приморско.

Участвали са 20 900 ученици и 2 178 учители от 765 училища. За екскурзиите са похарчени 11,183 млн. лв. Оставащите около 3 млн. лева предвидени за мярката, които все още не са използвани, ще бъдат изразходени в подкрепа за туристическия сектор.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis срещу лъжата
    0 0
    21:01, 19 авг 2021
    Унищожава децата още повече. Болни чудовища. Какво следва ? Радикален шариат за всички...
Последни новини