От х:

Днес в x:

Том Морело - Highway To Hell

Новият албум на американския музикант, певец, рапър, автор на песни, актьор и политически активист Том Морело "The Atlas Underground Fire" излиза на 15 октомври 2021 год. От него вече се появи Highway To Hell (да, AC/DC, 1970 год.)

Том Морело е най-известен като член на рок групата Rage Against the Machine и по-късно Audioslave. Между 2016 и 2019 г. Морело е член на супергрупата Prophets of Rage. Морело също е гастролиращ музикант с Брус Спрингстийн и E Street Band. Той е известен и със своя акустичен солов проект Nightwatchman и Street Sweeper Social Club. 

Роден в Харлем, Ню Йорк, и израснал в Либъртивил, Илинойс, Морело се интересува от музика и политика още от гимназиалните си години. Той изучава социални науки посещава Харвардския университет и получава бакалавърска степен по изкуства. След като предишната му група Lock Up се разпада, Морело основава Rage Against the Machine заедно със Зак де ла Роша. Групата се превръща в една от най-популярните и влиятелни в рока на 1990-те години.

Морело е известен със своя уникален и креативен стил на свирене на китара, както и с интензивното използване на китарни ефекти. Морело е известен и със своите социалистически политически възгледи и активизъм. С проекта Nightwatchman той излага своите възгледи, а с Audioslave изпълнява аполитична музика. Том Морело е под номер 40 в списъка на "100 -те най-велики китаристи на всички времена" на списание Rolling Stone.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини