От х:

Днес в x:

Свиленград на крачка да има филиал университет

Свиленград е на крачка от това на негова територия да се обучават студенти.

Откриването на филиал на Университета по библиотекознание и информационни технологии вече е обсъдено между кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев от ръководството на и висшето учебно заведение.

От местната кметство съобщиха, че е подготвен Меморандум за сътрудничество, който ще бъде разгледан на предстояща сесия на Общинския съвет.

Целта е да се създадат интензивна комуникация и координация за откриване на филиал на университета в Свиленград.

В докладната си до Общинския съвет кметът арх. Карчев обосновава необходимостта от откриване на такъв филиал с приетия План за интегрирано развитие на община Свиленград, в който като един от основните приоритети, е изведено подобряването на социална среда.

Наред с културно-историческия туризъм, потенциалът на община Свиленград е и в преплитането на наука и бизнес, особено в сферите на националната сигурност и информационните технологии, е сред аргументите на предложението на градоначалника за установяване на филиал именно на това учебно заведение.

В меморандума се предвижда общината да предложи подходящ сграден фонд в град Свиленград за откриване на филиал, а Университетът по библиотекознание и информационни технологии да предприеме действия по неговата акредитация по Закона за висшето образование, уточняват още от общината.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини