От х:

Днес в x:

Последен ден за кандидатстване в УНСС-Хасково, обучението – онлайн и присъствено

    Днес е последният ден за кандидатстване за прием на студенти в Регионалния център за дистанционно обучение към УНСС в Хасково, степен „бакалавър“. Това съобщи директорът на РЦДО проф. д-р Надя Миронова, в присъствието на д-р Даниела Стоянова – главен експерт по комуникации и преподавател по бизнес комуникации.

    Висшето учебно заведение предлага три специалности: мениджмънт и администрация; икономика; счетоводство и контрол. „В областта на тези три професии, РЦДО подготвя основния набор кадри, както за Хасково и областта, така и за Кърджали и областта“, заяви проф. д-р Миронова. Тя уточни, че в Регионалния център се обучават студенти не само от Хасково, но от Пловдив, Пазарджик, София, Враца, Видин, Русе.

    Местата в РЦДО са 130 и към този момент има подадени около 130 заявки – на място и онлайн. Броят на подадените заявления тази година са с около 20% повече в сравнение със същия момент на миналата година.

    Първото класиране е на 8 юли, а записването е от 9 до 12 юли. На 14 юли предстои обявяване на второ класиране, а от 15 до 17 юли ще бъде записването на класираните. На 20 юли ще бъде обявено трето класиране, а записването е от 21 до 23 юли. От 26 до 28 юли предстои обявяване на допълнителен прием на документи за попълване на незаети места. Повече информация може да видите в снимките.

    Семестриалната такса за държавен прием е 250 лева, а платеното обучение - 804 лева за първи и втори курс, а за трети и четвърти курс е 648 лева. Разликата в цената при платеното обучение се дължи на въведеното увеличение, което е заложено в наредба на Министерството на образованието и науката, а по-големите студенти плащат цената на заварено положение.

    Обучението за бакалаврите ще бъде хибридно – по желание студентите ще могат да проследят лекциите и присъствено, и онлайн.

    Сред кандидатстващите днес бяха двама младежи – Мерт Мустафа и Мустафа Мустафа, завършили тази години ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково. Те желаят да учат икономика.

    От РЦДО заявиха, че тази година завършва първият випуск магистри от специалност "управление на миграционните процеси", ситуиран в УНСС-София. Завършващите са предимно от Хасковска област. Сред тях са служители на „Гранична полиция“, Държавната агенция за бежанците, полицаи.

    РЦДО предлага и обучение на магистри. Подаването на документи за обучение ще става от 20 август до 1 септември. Включени са три нови специалности: управление на маркетинга с преподаване на английски език; местно самоуправление; комуникационен мениджмънт. Останалите специалности са: бизнес администрация; счетоводство и контрол; бизнес администрация със специализация „Социална отговорност“; счетоводство и контрол след „Професионален бакалавър“.

    Семестриалната такса за магистрите е 850 лева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      On
      on4o
      2 -1
      13:51, 29 юни 2021
      На д-р Стоянова къде ѝ е маската?
    • 2
      Д-
      Д-р.Звезда
      6 -3
      14:05, 29 юни 2021
      Д-р.Даниела Стоянова да вземе да се скрие някъде,че откакто започна да се изживява,като звезда в УНСС,студентите започнаха да бягат.
      Стария колектив на УНСС е в пъти по-добър от нея!
    • 3
      Ст
      студент
      4 -2
      15:15, 29 юни 2021
      Успех на Регионалния център за дистанционно обучение и на всички настоящи и бъдещи студенти в него! Силно съм впечатлена от възможностите за обучение, които открива центъра за студентите в региона. Иновативен подход и стремеж да предложат образование на най- високо ниво.
      Поздравления за усилията!
    • 4
      Ст
      Студент -доктор
      4 -1
      22:26, 29 юни 2021
      Тази "Д-р" Стоянова само за снимки ли ходи на работа. Колкото пъти съм я търсил в УНСС Хасково , все я няма.
      Добре че са старите служителки да ни обслужат.

    Случаен виц

    Последни новини