От х:

Днес в x:

Коментар на Стефан Сабрутев за "натиска за гласуване"

Областният управител Стефан Сабрутев коментира темата "за натиска, който се упражнява в Смолянско от институции върху хората, да гласуват за определена партия.
 „Ежедневно при нас постъпват сигнали от различни краища на областта за натиск и за използване на служебно положение на различни държавни служители”, каза той пред Нова ТВ

Сабрутев даде и конкретен пример. „Държавен служител притиска и заплашва свои подчинени или ползватели на услугата, че ако дадена партия не е на власт, те няма да получат дадената услуга”, посочи областният управител.

„Знаете, че в Смолян дървата са важен фактор за отопление за зимата, особено в малките населени места. Хората обаче получават информация, че ако дадена политическа сила не е на власт, те повече няма да получават дърва. Общественото мнение се манипулира и хората са притискани по този начин”, допълни той.

„Това не е купуване на гласове, но живеещите в едно малко населено място се притесняват и ги е страх. Това не се случва за първи път от тези избори. То се случва по принцип през последните години на всички избори”, категоричен бе Сабрутев.

По думите му случващото се доказва трудно, защото хората не искат да говорят и ги е страх, но въпреки това подават сигнали.

„Извършва се проверка по тях и когато дойде време се уведомяват и органите на реда”, посочи областният управител на Смолян. 

Цели общини са се превърнали във феодални владения, каза още Сабрутев.

Допълни, че областната управа първо правела своя сбоствена проверка, но не каза защо не е подаден сигнал до Смолянската окръжна прокуратура, полиция или РИК.

СмолянБГвести се свърза със Сабрутев, който поясни, че все още се намира в столицата и му предстоят редица служебни срещи, между които ще направи опит да коментира тамата за читателите ни.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини