От х:

Днес в x:

38 °C

Лятната ваканция няма да е причина за отлив на изборите, твърдят хасковлии

Предстоящите летни почивки очевидно няма да се превърнат в конкурент на вота на 11-ти юли за Парламент.

Те няма да са основна причина, каквито опасения имаше, хасковлии да не отидат до урните, за да упражнят правото си да изберат кой да ги представлява в следващия 46-и Парламент. Това показва анкетата на Haskovo.net, която не е представителна, но дава обща нагласа за мнението на хората от региона.

846 души са отговорили на въпроса „Ще гласувате ли на избори през юли?“. Едва 16 от попълнилите въпросите, което е 1,9% от участвалите в допитването, казват, че няма да гласуват, защото вече са планирали ваканцията си. 143-ма обаче или 16,9 % от гласувалите, са категорични, че не възнамеряват да упражнят вота си, защото са разочаровани от настоящите политици.

Въпреки това, по-голямата част от попълнилите анкетата заявяват, че ще гласуват, макар че изборите са в разгара на лятото и на европейското първенство по футбол,  ясно заявявайки правото си на вот. На въпроса „Ще гласувате ли на избори през юли?“, отговорът „Да, винаги гласувам“, са дали 687 души, което е 81,2 % от всички участвали в анкетата.

От днес стартира официално и предизборната надпревара за място в следващия Парламент на България. 29-и Изборен район-Хасково е с осем депутатски мандата. За разпределението им в Районната избирателна комисия се регистрираха 22 партии и коалиции с общо 197 кандидати за депутати в листите си.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ви
  Вижте престъпниците от ДБ
  5 0
  18:51, 11 юни 2021
  Третият в листата на „Демократична България“
  в Хасково Станимир Стоянов е с четири
  присъди за кражби.
  • Много приближен човек на Мая Манолова е арестуван в сряда за поредица от измами...По Нова излъчиха репортаж за измамник завлякъл десетки хора с много пари....Същият е бил неизменна част от протестиращите и хвърлящи камъни срещу Бойко и Гешев...винаги са били заедно с Мая Манолова..имат снимки от протеста,на които позират прегърнати...
   Става дума за 35-годишният Никола Маринов,
   който в продължение години мамил хора,
  • La
   Laserdance
   2 -1
   09:07, 12 юни 2021
   Ха, изобщо не се и учудвам, че е с присъди. Само един нарушител на закона може да е толкова нагъл.
 • 2
  Да
  да
  6 -2
  20:06, 11 юни 2021
  Крайно време е всички да спрем да гласуваме.Сменят се партии схеми усвояват се едни пари от едни от други под една форма друга форма а за робите нищо.Не можеш да живееш със 600лева заплата а дупедава който си избрал да взема 6000 лева и за никав хей да не става.Нови стари всички са едни и същи

Още новини

Последни новини