От х:

Днес в x:

Луис Ализондо: За около 100 срещи с НЛО новият доклад ще иска допълнително разследване

Бившият директор на класифицираната програма на Пентагона за събиране и анализ на данни за "аномални космически заплахи" Луис Елизондо твърди, че неидентифицираните летящи обекти (НЛО) са имали пряко въздействие върху американските ядрени бази. Експертът заявява това в интервю за The Washington Post, публикувано във вторник.

Както е прието от Министерството на отбраната на САЩ, той нарича НЛО "неизвестен въздушен феномен". "В нашата страна вече е имало случаи, когато тези НВМ са се намесвали и всъщност са изключвалинашия ядрен потенциал <...> Но в същия контекст имаме доказателства, че в други страни те са се намесили в техните ядрени технологии и фактически са ги задействали. Това за мен е не по-малко важно ”, каза Елизондо.

"Изглежда има някакво връзка или някаква пресечна точка между тези наблюдения на НЛО и нашата ядрена технология, независимо дали става дума за ядрени двигатели, ядрена енергия или системи за ядрено оръжие. Освен това такива наблюдения е имало и в чужбина, в други страни. Те също имат подобни инциденти, така че това говори за глобален проблем“, каза той.

"Мисля, че в момента има достатъчно данни, които да демонстрират за интереса [на НЛО] към нашата ядрена технология и способността да се намесват в тези ядрени технологии“, каза бившият ръководител на класифицираната военна програма, изразявайки опасения относно ядрените самолетоносачи на САЩ.

"Мисля, че да, не би трябвало да е изненадващо, че интересът към нашите възможности за ядрена технология се е увеличил. И флотът, разбира се, не е застрахован срещу това", каза експертът.

Той коментира доклада на американското разузнаване, който все още не е публикуван. Очаква се некласифицирана версия да бъде представена на Конгреса на САЩ до 25 юни.

Елизондо подчертава, че в доклада се посочва, че тези "неизвестни въздушни феномени" не са разработка на Русия, Китай или САЩ.

"Тази седмица научихме за обсъждания на високо ниво, че този доклад категорично потвърждава, веднъж завинаги, че това не е наша технология. И това е много важно <...> По този начин има само два варианта - все пак това да е чужда интервенция или нещо съвсем различно. И мисля, че сега започваме да разбираме, както чухме от директора на Националното разузнаване [на САЩ] и както от собствен опит мога да кажа, че сме напълно сигурни, че това не е руска или китайска технология", каза експертът.

Според Ализондо, в доклада ще бъде посочено, че има около 100 случая на наблюдения на НЛО, които са достатъчно убедителни, за да изискват допълнително внимателно проучване.

"Ако се окаже, че е някаква вражеска технология, която наистина ни изпреварва в технологичната сфера, 180 дни (продължителността на разследването), мисля, че няма да са достатъчни. Мисля, че можем да очакваме, че докладът ще каже нещо подобно: Има около сто случая, които са достатъчно убедителни, че определено демонстрират някакъв вид способности, технологии, които ние нямаме", каза бившият ръководител на програмата за събиране данни за НЛО. "Второ, не знаем какво е това. Нямаме доказателства, които да предполагат, че са от космоса, но в същото време нямаме доказателства, че не са."

Според него съвременните технологии правят възможно наблюдението на НЛО не само в небето, но и под водата.

Той казва, че тези обекти се отличават от технологиите, налични в Съединените щати - "хиперзвукова скорост, способност незабавно да променят посоката на движение“, "камуфлаж или, както се нарича още, ниска видимост“, "голяма надморска височина - но също потенциално във вакуум, например в космоса и дори под вода".

"Наблюдавахме тези обекти, те бяха записани не само в нашата атмосфера, има доказателства, които предполагат, че те също са били проследявани под вода“, добави Елизондо.

По-рано бившият президент на САЩ Барак Обама в ефира на телевизионната компания CBS потвърди, че американските власти разполагат със снимки на въздушни явления, чийто характер според него все още не е ясен. В края на 2017 г. стана известно, че Пентагонът преди това е управлявал класифицирана програма за събиране и анализ на данни за „аномални космически заплахи“. През 2007-2012 г.  за това са били отпуснати 22 млн. долара. В началния етап разузнавателният отдел на Министерството на отбраната на САЩ е отговарял за програмата.

След като информация за съществуването на програмата излезе в пресата, американските военни пуснаха поредица от видеоклипове със заснети контакти на американски военни пилоти с предполагаеми НЛО. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини