От х:

Днес в x:

Фотоизложба показва първите глътки въздух на близо 70 бебета и хората около тях

Изложба "В началото" ще бъде открита на 1 в галерия "Райко Алексиев", съобщават от СБХ.
"Не всеки има шанса да стане част от чудото на сътворението, но аз го получих!", казва Сандро Арабян за трите месеца, прекарани с фотоапарат и професионална медицинска екипировка в родилната зала на "Майчин дом".

Фотографският проект приключва точно преди епидемията от ковид и преди всички ограничения, дистанциране и промяна в поведението и разпоредбите за достъп до болниците.

Арабян става свидетел на близо 70 раждания, всичко в родилната зала се случва много бързо и той приема предизвикателството да превърне репортажната фотография в изкуство. Това е най-незабравимият фотографски проект, по който съм работил. Той ме върна там, откъдето бе започнал и моят живот - болница "Майчин дом", допълва авторът.

"Не всеки има шанса да стане част от чудото на сътворението, но аз го получих. За да заснема подобно нещо, се наложи да се потопя в един различен свят, изпълнен с множество неизвестни и куп трудности. Естетиката, с която се сблъсках, беше напълно различна от всичко познато, емоциите също. Станах свидетел на първите глътки въздух на между 60 и 70 бебета и първите им срещи с техните майки. Надявам се да съм успял да уловя поне малка част от това, което видях и усетих. Никога няма да забравя чувствата в очите на майките, щастието и надеждите им, когато за първи път зърнат своите рожби. Видях олицетворението на най-чистата любов - майчината. Видях и в истинския смисъл на думата как започва животът - нещо безценно", разказва още Сандро Арабян.

"Професионализмът на лекарите и свободата, която ми дадоха, ми позволиха да заснема кадри, за които само съм мечтал. Още едно нещо, без което нямаше да се справя, беше пълното доверие, което получих от майките. Така се доближих до абсолютната любов и пълната невинност", споделя още той.
Сандро Арабян е роден през 1988 в София. Завършил е фотография в Нов български университет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини