От х:

Днес в x:

16 °C

Производители от Крепост: Реколтата от череши е слаба, сланата ги попари

  Слаба е реколтата от череши тази година, жалваха се производители от димитровградското село Крепост, което се слави с качествени добиви на костилкови плодове.

  Един от тях е Райчо Колев, който от няколко години отглежда плодни дръвчета. Той разказа, че тази година климатът е бил неблагоприятен за насажденията му. Освен това се забавило и зреенето, заради липсата на недостатъчно слънчеви дни.

  На същото мнение беше и колежката му Павлина Хасанова. „Сланата ги попари, заради което плодът по дръвчетата е по-малко“, каза тя.

  От вчера производителите бяха изкарали продукцията си на маси край пътя между Хасково и Димитровград. Черешите се предлагаха по 8 и 10 лева. По думите на производителите тази година стартовата цена на плодовете е малко по-висока, заради ниските добиви.

  Интересът от клиенти бил слаб, не като преди. „Хората нямат пари, как да вземат. Спират, питат, като чуят цената, палят колата и тръгват. Тая епидемия се отрази на народа“, каза Райчо Колев. Той се надява в следващите дни пазарът да се раздвижи.

  На двата импровизирани пазара край пътя се продаваха и ягоди на цени от 6 и 7 лева, които започнали да зреят преди четири-пет дни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Всяка година един и същи довод за прескъпите цени на черешите им,много бързо искат къща и кола да си купят ама балъците взеха да изчезват и започнаха да ядът черешите без костилките.
  • 2
   Az
   az
   32 0
   13:54, 19 май 2021
   Госпожата си противоречи сама на себе си , нямали пари хората , ама като питат за цената и отпрашват .Не те хората пари си имат , ама и акъл явно имат .
   Като няма на кой да ги продадете и на вас, ще ви дойде акълеца.
  • 3
   Az
   Az
   28 0
   13:57, 19 май 2021
   Щях да забравя , тия на снимките не са никакви производители , а прекупвачи , разликата е голяма.
  • 4
   Пе
   ПЕРФЕКТНО
   10 0
   14:09, 19 май 2021
   Добре вървят роботите и тая година ще има материал за без пари за черешова ракия.
  • 5
   To
   toro
   27 0
   14:14, 19 май 2021
   Мене не ме интересуват причини за това каква е цената. Гледам цената и ако ме устройва взимам ако не - подминавам. Да ме прощават ама 10 лева за череши е нереална цена. Едва ли на някой ще му стане нещо ако не си вземе на тая цена а изчака малко цената да падне, а тя ще падне и то доста. Ще стане като с ягодите - 2 седмици на 8 лева и от вчера имаше хубави ягоди на 3. Няма балами вече, всички се изучиха.
  • 6
   So
   Soo
   21 -2
   14:21, 19 май 2021
   Ейй всеки път да измисля нещо за да вдигнат цените. Та сухо ли не беше, та студ ли не беше, та слана ли не беше. Мойта череша в градината що не я попари сланата? Хиени...
   • Ко
    Кочо Пръча
    12 0
    16:35, 19 май 2021
    Всяяяяяка година човек, един и същ репертоар, не помня някога тия крепостки селяци да са казали, че имат добър старт или добра реколта! Всяка пролет/лято един и същ репертоар, даиба и кухи селяни
  • 7
   12
   123
   13 0
   15:23, 19 май 2021
   За тези пари ще си купя 1кг. месо или 2кг. кайма. А за плодове и зеленчуци да не говорим.
  • 8
   Ам
   ами,
   8 -1
   17:53, 19 май 2021
   садете картофи!ама не ви се копа,нал тъй?па и не са по 10-14лв килото...
  • 9
   Ра
   Рампуцел
   7 -1
   18:04, 19 май 2021
   Въобще не ги заглеждайте няма да намерите нито една череша без червей!!! Стават само за ракия!
  • 10
   Тц
   тц
   3 0
   06:48, 20 май 2021
   като станат три лева ще спра да ги опитам

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини