От х:

Днес в x:

19 °C

Министерството на земеделието започна проверка на фермата за норки

Собствениците на фермата за норки в старозагорското село Маджерито не допускат представители на сдружение "КАЖИ" да влязат в имота, съобщава БНТ.

Министерството на земеделието започна проверка във фермата, която е с капацитет 128 000 норки и е притежавана от собствениците на "Градус".

От сдружение "КАЖИ" внесоха сигнал в Комисията по ревизия към Народното събрание, а преди дни говориха и със служебния земеделски министър.

От ведомството и сдружението са пред фермата за норки, но собствениците не разрешават на представители на неправителствената организация да влязат в имота.

"Имам заповед от собственика на фермата да не допускам външни лица освен контролни органи. Тази заповед не е от сега, а е от 2016 г. Това е за да се спазват всички мерки за сигурност, особено след COVID кризата", заяви жена, представляваща собственика на фирмата. "Те имат заповед, но ние не сме длъжни да я изпълним", допълва жената.

По думите й заповедта е от 2016 г. и е за да се спазват мерките за сигурност. 

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  123
  1 -1
  14:09, 14 май 2021
  Затворете я тая ферма вече. Да отглеждат и убиват животни заради кожите им е абсурдно и абсолютно антихуманно. Това са отживелици от миналия век.

Хороскоп за 12.06.2021

Случаен виц

Последни новини