От х:

Днес в x:

23 °C

Кметовете искат бъдеща Европа на децентрализирани общини

В обсъжданията на 144-тото онлайн заседание на Комитета на регионите на Европейския съюз кметът на Монтана Златко Живков е представил децентрализацията на общините като основна тема за разискване на Конференцията за бъдещето на Европа.

"Ние все още нямаме право на част от данъчните постъпления, генерирани на територията на българските общини, заяви Живков. Това е тази част от данъка върху доходите на физическите лица, която обикновено отива в държавата и след това се връща във 265 общини под формата на субсидия. В продължение на последните 15 години и сдружението на общините и цялата местна власт се опитва при преговори с правителства, все неуспешни до този етап, да иска процент от тези постъпления. Ние имахме много големи надежди това да се случи в 45-тото Народно събрание. За зла участ нашите послания така и не стигнаха до народните представители", допълни кметът на Монтана.

Тази седмица на заседание на управителния съвет на Националното сдружение на общините в България ще се обсъжда подготовката на общините за бюджет 2022 година и законодателните си инициативи , които да бъдат представени на следващите народни представители.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Мн
  Много
  1 0
  18:11, 11 май 2021
  Много от кметовете първо трябва да минат през затвора!

Хороскоп за 13.06.2021

Последни новини