От х:

Днес в x:

Стартира „Патронажна грижа+“ за 177 потребители за 713 416 лева

    Новата операция „Патронажна грижа+“ стартира в община Хасково от утре (11.05.2021 г.). С нея се гарантира продължаване на подкрепата в дома за възрастните хора над 65 години в невъзможност за самообслужване, хората с увреждания или поставените под задължителна карантина. Ръководител на проекта ще е Златка Караджова - началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“.

    Подкрепата за социалните услуги включва тестване на потребителите и персонала за заразяване с коронавирус, преграждане на помещения с цел изолиране на заразени потребители, дезинфекция на сградите, закупуване на техника за работа за дистанционна работа и заплащане на извънреден труд на персонала.

    От проекта ще могат да се възползват 177 потребители месечно във всички населени места в община Хасково. Те ще получават здравно-социални услуги в дома си до 2 часа на ден, но могат да заявят и доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост, както и да потърсят съдействие за неотложни административни услуги. Срокът на договора е 1 година. Заявления се подават през целия период на проекта, в касовия салон на община Хасково в сектор „Деловодство“. Стойността на проекта е 713 416,98 лева.

    Новият проект се явява продължение на подобен проект, който приключва днес, за който бяха отчетени резултатите от дейностите. Финансиран е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 година“. Резултатите представиха ръководителят на проекта Росица Ангелова, Ваня Христова – директор на дирекция „Европейски и национални програми и проекти“, управителят на услугата „Патронажна грижа“ Деница Лазарова. На брифинга присъстваше заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева.

    Старият проект стартира на 08.11.2019 г. и продължава до днес, в три различни компонента. Обхванати са общо 1 064 души. Общата стойност на проекта беше 1 097 945,36 лева.

    Единият от компонентите беше съобразен с кризата от коронавируса. Бяха назначени 33-ма социални асистенти, които оказваха съдействие при пазаруване, предоставяне на лекарства, придвижване на административни документи – съдействие при изготвяне на документи за ТЕЛК, подновяване на рецептурни книжки, подновяване на протоколи за вземане на лекарства. Бяха включени медицински и социални услуги.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ла
      Лачкинем Гого
      19 -2
      14:51, 10 май 2021
      Това вероятно е пак някакъв начин за усвояване на пари от ОПРЕДЕЛЕНИ лица
    • 2
      То
      Той заслужава
      18 -2
      16:01, 10 май 2021
      Бат Тенчо е патрон на сервитьорите и хомосексуалистите в Хасково. Той заслужава да получи финансиране.
    • 3
      Jo
      Joy
      19 -1
      16:10, 10 май 2021
      Тия дами на снимките не ги мислете. Общия им доход на месец се равнява на доста минимални заплати. Не разбрах от кога ръководителката на проекта разбира и от социални дейности. Фирма АБ - основен донор на кадри за община хасково,начело с шофьорчето.
    • 4
      Ле
      Лесничея
      7 0
      03:49, 11 май 2021
      Пълна подигравка са тези програми , ами направете ги поне 6 или 8 часа с тези 2 за къде ...
    • 5
      'Уйчо
      3 0
      11:29, 11 май 2021
      Само ГОЛЯМ 'УЙ за девойките на снимките,за друго не стават!
    Последни новини