От х:

Днес в x:

24 °C

ГЕРБ върна мандата, Радев дава време до връчване на втория

Номинираният за премиер от коалицията ГЕРБ - СДС Даниел Митов върна днес мандата за съставяне на правителство на президента. До тук се стигна, след като нито едно политическа сила дори не преговаря с победителите в изборите за подкрепа на тяхното правителство. "Останалите партии се държаха арогантно и безотговорно, провявиха политическа незрялост. Обещахме да не бавим мандата и го връщаме, каза Митов на президента Румен Радев.

В отговор държавният глава благодари на ГЕРБ-СДС за усилията.

"Надявам се времето, преди да връча втория мандат за съставяне на правителство, да се инвестира в изграждане на доверие между политическите сили. Имаме нужда от стабилно правителство, излъчено от парламента, изградено на базата на общи приоритети", допълни Румен Радев.

В близките дни той ще обяви кога ще връчи мандата на втората по численост парламентарна група - тази на "Има такъв народ".

Ако те приемат мандата, ще трябва в 7-дневен срок да предложат правителство. В противен случай президентът трябва да реши коя ще е третата политическа сила, която ще получи мандата. Ако и тя не успее да сформира правителство, се отива към служебен кабинет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ти
  ТИКВОН ВЪРНАЛ МАНДАТА
  5 -10
  12:01, 23 апр 2021
  Що, нали е победител! Виж коментара
  • Бо
   БОКЛУК СКАПАН
   3 -5
   12:02, 23 апр 2021
   Опраска ли радев, нали обясняваше как като показвал някой юмрук боляло! Проста тиква!
  • Ee
   eee
   2 -1
   17:24, 23 апр 2021
   много дежурни тикви в хасково.нет
 • 2
  Ст
  Стига
  4 0
  12:16, 23 апр 2021
  Си писал едни и същи постове! Сега ти си се паднало да плащаш по десет бона на новини избраници в парламента - депутатите.
 • 3
  прост

Хороскоп за 06.05.2021

Последни новини