От х:

Днес в x:

ГЕРБ върна мандата, Радев дава време до връчване на втория

Номинираният за премиер от коалицията ГЕРБ - СДС Даниел Митов върна днес мандата за съставяне на правителство на президента. До тук се стигна, след като нито едно политическа сила дори не преговаря с победителите в изборите за подкрепа на тяхното правителство. "Останалите партии се държаха арогантно и безотговорно, провявиха политическа незрялост. Обещахме да не бавим мандата и го връщаме, каза Митов на президента Румен Радев.

В отговор държавният глава благодари на ГЕРБ-СДС за усилията.

"Надявам се времето, преди да връча втория мандат за съставяне на правителство, да се инвестира в изграждане на доверие между политическите сили. Имаме нужда от стабилно правителство, излъчено от парламента, изградено на базата на общи приоритети", допълни Румен Радев.

В близките дни той ще обяви кога ще връчи мандата на втората по численост парламентарна група - тази на "Има такъв народ".

Ако те приемат мандата, ще трябва в 7-дневен срок да предложат правителство. В противен случай президентът трябва да реши коя ще е третата политическа сила, която ще получи мандата. Ако и тя не успее да сформира правителство, се отива към служебен кабинет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ти
    ТИКВОН ВЪРНАЛ МАНДАТА
    5 -10
    12:01, 23 апр 2021
    Що, нали е победител! Виж коментара
    • Бо
      БОКЛУК СКАПАН
      3 -5
      12:02, 23 апр 2021
      Опраска ли радев, нали обясняваше как като показвал някой юмрук боляло! Проста тиква!
    • Ee
      eee
      2 -1
      17:24, 23 апр 2021
      много дежурни тикви в хасково.нет
  • 2
    Ст
    Стига
    4 0
    12:16, 23 апр 2021
    Си писал едни и същи постове! Сега ти си се паднало да плащаш по десет бона на новини избраници в парламента - депутатите.
  • 3
    прост
Последни новини