От х:

Днес в x:

18 °C

Пръскат в четвъртък срещу кърлежи на Кенана и в Орфей

  Обработката на тревните площи срещу кърлежи започва от 22 април община Хасково.

  Първите обработени терени ще са в парк “Кенана“ и междублоковите пространства на кв.“Орфей“.

  Пръскането ще започне в 8 часа сутринта. Площите ще бъдат обработени с препарата Ефциметрин, който е ефективен освен срещу кърлежи и мухи, комари, дървеници.

  На обработените площи ще бъдат поставени съобщения за срока на карантината. Препоръчва се на гражданите най-малко 24 часа след пръскането да не се разхождат в зелените площи и да не допускат домашните си любимци там.

  Успоредно с пръскането срещу кърлежи, започва и косенето на зелените площи в целия град.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ча
   Чаги
   5 -7
   20:12, 21 апр 2021
   И пенсионерите малко да понапръскат и дезификцират.😂
   • Станчо затова се е спотаил :))
   • On
    One Euro Man
    4 -2
    14:30, 22 апр 2021
    Да напръскат из Общината, из Областта. Препоръчвам препарата Тъпо-Калинкотрепин. Могат да повтарят процедурата до пълното изтребване на вредителите.
   • Нас кърлежите от ГЕРБ нищо не ни мори
  • 2
   Йе
   ЙЕП
   11 -1
   20:28, 21 апр 2021
   в тая трева до коляно как се пръска за кърлежи?! Да окосят преди да пръскат
  • 3
   От
   Отфей 30
   10 -1
   20:54, 21 апр 2021
   Първо да окосят че след тия дъждове Орфей стана като джунглс
   • Ор
    Орфеец на годината
    5 -5
    23:01, 21 апр 2021
    В Орфей живеят хората с най-много акъл. Те знаят че когато вали дъжд расте трева , а когато вали сняг се натрупват преспи. Същите тези хора обичат да раздават щедро от много си акъл най-често под формата на коментари или тука или във фейсбук. Хората от Орфей са събрани от кол и въже и ги знаят тези работи. Кога се копае, кога се пръска, кога се коси. Знаят ама не работят. Защото имат работа- пишат оментари.
  • 4
   Ня
   Някой
   1 -5
   07:14, 22 апр 2021
   Какви кърлежи бе хора, то още зимата не е свършила... Виж коментара
  • 5
   Ме
   Методий
   5 0
   09:07, 22 апр 2021
   Напръскайте на Кенана на 30. април за да не се събират на 1. май там кърлежите от "Република"!
  • 6
   Ст
   Стоименов
   4 0
   09:29, 22 апр 2021
   А в другите квартали кога?
   • Па
    Паржу
    1 0
    14:24, 22 апр 2021
    Пръскането срещу кърлежи и други вредители да започне в Общината, сега.
  • 7
   До
   До Отфеец на годината
   3 0
   09:45, 22 апр 2021
   Духай супата палячо

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини