От х:

Днес в x:

Русия изгони още 10 американски дипломати

Външното министерство връчи нота на Барт Горман, заместник-ръководител на американското посолство в Русия, с която са обявени за персона нон грата на 10 служители на американското посолство в Москва. Това съобщени руското външно министерство.

Десетте служители от американското посолство трябва да напуснат Русия до края на 21 май 2021 г.

"Мярката е огледален отговор на враждебните действия на американската страна срещу редица служители на руското посолство във Вашингтон и руското генерално консулство в Ню Йорк, които бяха неоснователно обявени за персона нон грата", поясняват от руското външно.

Министерството отбелязва, че в близко бъдеще "ще последват по-нататъшни стъпки в рамките на обявения в изявлението на руското външно министерство от 16 април т.г. комплекс от ответни мерки на последната вълна от незаконни антируски санкции на САЩ".

На 15 април президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за налагане на нови санкции срещу Русия. Въведени са ограничителни мерки срещу 32 юридически и физически лица, за които се твърди, че са участвали в намеса в американските избори и разпространение на дезинформация, 10 руски дипломати, както и осем физически и юридически лица, свързани с руските власти в Крим.

В тази връзка на 21 април Горман е бил извикан в руското министерство на външните работи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини