От х:

Днес в x:

Конкурс по краснопис организира Градската библиотека в Димитровград

Община Димитровград организира конкурс по краснопис, по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Конкурсът се провежда съгласно политиката на Библиотеката за насърчаване на четенето и грамотността на децата и подрастващите. В него имат право да участват ученици от община Димитровград от І до ІV клас включително.
Конкурсът ще се проведе в 4 категории: І клас, ІІ клас, ІІІ клас и ІV клас.

Учениците работят самостоятелно върху посочен текст – стихотворението „Букви” на Цветан Ангелов.

Текстът трябва да бъде преписан с ръкописни букви при спазване на изучените правила за краснопис, правопис и пунктуация. Не се допуска използване на коректор, изтриване и задраскване на букви, думи или препинателни знаци.

Конкурсните работи се предават до 18:00 часа на 17 май 2021 г. в Детския отдел на Градска библиотека „Пеньо Пенев”, намираща се на адрес: Димитровград, ул. „Св. Кл. Охридски” № 7.

Специална комисия ще извърши преглед, оценяване и класиране в определените 4 категории. Предметни награди се предвиждат за първите три места в съответните категории, а за всички останали участници – грамоти.

Резултатите ще бъдат обявени на 21 май 2021 г., а награждаването на победителите ще се състои на 25 май 2021 г. в Лятната читалня на Библиотеката.

Конкурсните работи на класираните ученици ще бъдат публикувани на информационните канали на библиотеката: официалната интернет страница, Фейсбук страниците на Градска библиотека „Пеньо Пенев - Димитровград” и на Детския отдел; на профилите на градската библиотека в Instagram и в Twitter; както и в YouTube канала им.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини