От х:

Днес в x:

20 °C

„Зелен коридор“ за РНК ваксини през почивните дни за възрастни и хронично болни

През следващите два почивни дни РЗИ -Хасково обяви нов „зелен коридор“ за ваксинация на възрастни хора и такива с придружаващи и хронични заболявания. Ще се поставят РНК ваксините на Пфайзер или Модерна. „Зеленият коридор“ дава предимство и на хората с трансплантации или на хемодиализа.

Всички, които отговарят на условията по Четвърта фаза от Националния ваксинационен план, ще могат да се имунизират, без предварително записване на 17-ти април в МБАЛ „Хигия“, във времето от 9 до 12 часа и в МБАЛ -Хасково от 9 до 15 часа. Със същото работно време в неделя, на 18-ти април, ще е отворен имунизационният кабинет само на МБАЛ-Хасково.

Лицата, които са извън възрастта 65 години, но отговарят на други от условията в Четвърта фаза, трябва да представят документ за придружаващо заболяване.

„Зеленият коридор“ се осигурява до наличието на ваксина, уточняват от Здравната инспекция.

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  е задължителното ваксиниране.тогава да питам онези с коспирациите .
  • Да
   дада
   6 -9
   16:18, 16 апр 2021
   То тия с конспирации е крайно време такива изроди като теб да почнат да ги онаждат където ги хванат.Та като не им се налива мозък в главата поне през задника да им влезе нещо.Хубавото е че докато стигнем шеста задокеанска фаза доста от първите пет фази вече ще работят в енергото. Хайде ходи пускай тото и се моли
  • Ей
   ей дфуфазен амбриаж
   13 -4
   17:14, 16 апр 2021
   ти нали си ваксиниран и ще живееш. какъв ти е проблема , че аз не искам бре говедо. ти ще си " защитен " - не бери грижа за мен
 • 2
  Ей
  ей дфуфазен амбриаж
  14 -1
  17:17, 16 апр 2021
  ако си мислиш че богатия го е грижа за теб много се лъжеш. в заводите навлизат роботи и ти ставаш излишен. ако не те хранят ще буйстваш. по лесно е да те ваксинират за твое "добро"и като ритнеш камбаната ще е виновен вирОза
 • 3
  Ка
  кака снежка
  4 -2
  17:39, 16 апр 2021
  кака снежка знае всичко
 • 4
  Ди
  дидо
  2 -1
  17:40, 16 апр 2021
  да много знае
 • 5
  Ка
  кака Снежка хаджи
  3 -4
  18:57, 16 апр 2021
  "Арман Бабикян" не е чист арменец има циганска жилка и лек астигматизъм.

Хороскоп за 12.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
12 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
12 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
12 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
12 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
12 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
12 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
12 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
12 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
12 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
12 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
12 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
12 май 2021
Последни новини