От х:

Днес в x:

Пътуванията за Великден ще бъдат тест за началото на туристическия сезон по Северното Черноморие

Пътуванията за Великден ще бъдат тест за началото на новия туристически сезон по Северното Черноморие, коментира за БТА председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров.

Хотели в Балчик, Каварна, курортния комплекс "Албена", село Кранево се очаква да приключат ремонтите до 25 април и да отворят за празниците, но всичко зависи от епидемичната обстановка, каза председателят на браншовата асоциация. По думите му все още няма отменени резервации от румънски туристи, но дали ще дойдат за Великден зависи дали в страната им ще бъде отмемена ковид карантината. Според Димитров и в Полша има интерес към почивките по Северното Черноморие, стига епидемичната обстановка да се подобри.

Ако зелените коридори за ваксинирани туристи бъдат отворени към 15 юни, потокът ще тръгне, като се надяваме повече летовници да се имунизират, каза председателят на регионалната асоциация. Той добави, че вече усилено върви и търсенето на кадри за бранша, след като мнозина при краткия сезон миналата година са се насочили към други отрасли.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    иван петканов
    0 0
    15:24, 14 апр 2021
    по великден ще има голямо разпускане ще се спукат от ходене напре и назад
Последни новини